fbpx

FRISS HÍREK

Az aktív látogatói szemléletre alapoznak a Kecskeméti Vadaskert fejlesztésénél (videóval)

- Advertisement -

Szakmai bejárásra és kötetlen beszélgetésre várták a sajtó képviselőit április 11-én a Kecskeméti Vadaskertben, amelynek során szó esett a már megvalósult felújításokról és beruházásokról, kiderült milyen újdonságok fogadják a látogatókat, kik az új lakók, illetve milyen tervekkel, elképzelésekkel állnak a jövő kihívásai elé.

 Tokovics Tamás a park igazgatója az április 11-i rendezvénnyel kapcsolatban elmondta, egy tíz évvel ezelőtt kitalált koncepció alapján programokban gazdag szezonokat tud maga mögött a Kecskeméti Vadaskert. A már hagyományként megtartott bejárás nagy népszerűségnek örvend, mind a látogatók, mind a kapcsolódó civil szervezetek körében. Célja az eddig elért eredmények értékelése és egy pozitív jövőkép felvázolása.

Az évekkel ezelőtti elképzelés szerint a hagyományosan „passzív” látogatói szemlélet helyett egy aktív látogató központot, közösségi téret szerettek volna létrehozni, amely a mai tapasztalatok alapján sikeresnek bizonyult, így ezen az úton szeretnék folytatni a munkásságot.

Továbbra is a tudományos munka és az ismeretterjesztés ösvényén szeretnének haladni. Számos partner részt vett az eseményen, de további partnerek bevonzása is a program része. Kulturális szervezetek, rendvédelmi szervek, valamint oktatási intézmények képviseltették magukat.

Hasonló cikkünk:  Már hat körzetben nincs felnőtt háziorvos Kecskeméten

– A természet megismertetése és annak megóvása fontos feladat a mai világban – fogalmazott Tokovics Tamás. – A felelősségvállalás ilyen formájú megismertetése később átültethető a mindennapokba, akár a személyes kapcsolatok kialakítása terén is.

A város lakossága pozitívan fogadta a változásokat, hisz az elmúlt évek során megduplázódott a vadaskert a látogatóinak száma. Nagyságrendileg évente 120.000 fő érkezik a folyamatosan fejlődő állatkertbe.

A korábbi években megszervezett 2-3 program helyett akár 30 program is várja az érdeklődőket és a nyári táborok lehetősége is bővült.

Kiemelt törekvés, hogy mindig legyen újdonság, ez olykor kifutóbővítést jelent, máskor új állat érkezik.

– Most mandrillal bővült a kifutóban látható állatok létszáma, amely faj Európában egyedülálló. Hamarosan újabb állatok érkeznek, de ezek meglepetések lesznek a kilátogatók részére.

A várható programok közé tartoznak a pünkösd, a vadvilág-világnapja, a természet-világnapja és a madarak-fák napja alkalmából szervezett események.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...