fbpx

FRISS HÍREK

Az éjszakai vihar következményei nehezítik a vasúti közlekedést megyeszerte

- Advertisement -

A szeptember 1-jén, kedden hajnalban érkező vihar következtében sínekre dőlő fák megbénították a vasúti közlekedést Bács-Kiskun megyében is több helyen – közölte a  Mávinform híreit összefoglaló Hvg. Országszerte nyolc vonalon kell késésekre, járatelmaradásokra számítani.

Budapest–Cegléd–Szolnok-vonal

A vonalon a kidőlt fák egy részét hajnalra már eltávolították. Az Üllő-Monor és az Abony-Szolnok szakaszon akadályozzák még kidőlt fák a forgalmat, a vonatok csak egy vágányon közlekednek. A menetidő 30-60 perccel megnő. A Nyugati pályaudvarról 6:38-kor Monorra és a Monorról 8:07-kor a Nyugati pályaudvarra induló S50-es járat nem közlekedik. Délelőtt megszűntek a korlátozások a korábbi fakidőlések miatt, a menetrend fokozatosan áll helyre.

Budapest–Lajosmizse-vonal

A vonalon 30-40 perces késésekre kell számítani. Az Ócsáról 5:13-kor Lajosmizsére és a Táborfalváról 6:15-kor Kőbánya-Kispestre induló S21-es járat helyett a teljes útvonalon pótlóbusz járt. A Nyugati pályaudvarról 6:18-kor Lajosmizsére és a Lajosmizséről és a Nyugati pályaudvarra induló S21-es járat nem közlekedett.

Hasonló cikkünk:  Ultramaratont teljesített a nyárlőrinci jegyespár (galériával)

Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia-vonal

A vonalon a fakidőlések mellett három állomáson a biztosítóberendezés is meghibásodott. Hajnalra eltávolították a pályára dőlt fákat, a műszaki hibákat is elhárították, de a reggel még 10-20 perccel hosszabb menetidőre kell számítani. A személyvonat, amelynek a Keleti pályaudvarról 5:57-kor kellett volna Kelebiára indulnia, csak Kunszentmiklós-Tasstól közlekedik. A Kunszentmiklós-Tassról 5:31-kor a Keleti pályaudvarra induló S25-ös járat kimaradt, a Keleti pályaudvarról 7:20-kor Kunszentmiklós-Tassra induló S25-ös járat helyett pedig pótlóbusz indult. Itt is fokozatosan áll helyre a menetrend a délelőtti órákban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...