fbpx
17.2 C
Kecskemét
2023. szeptember 25., hétfő

FRISS HÍREK

Elvitte az áramot a Kecskemétre lecsapó szupervihar, több kilónyi élelmiszer ment a kukába

Ahogyan a múlt hétvégén Kecskemétre szakadt az ég, egy heves vihar kíséretében érkezett meg az idei első hőhullámot követő lehűlés. A zivatar okozott is némi fennforgást Kecskeméten és környékén: több helyen kidőlt fák és letört ágak nehezítették a közlekedést és épületek rongálódtak meg. Talfája és a hozzá közel eső Lajosmizse lakóinak azonban ennél is drasztikusabb problémával kellett szembesülniük: több mint 24 órán keresztül szünetelt az áramszolgáltatás.

„Épp a kisfiamat fürdettem, amikor egyszercsak elsötétült minden. Nem estem kétségbe, hiszen majdnem minden viharnál megtörténik ez. Ilyenkor ki kell menni a villanyórához és visszakapcsolni a kapcsolót, majd minden az eredeti kerékvágásban mehet tovább. Ám most nem ez történt” – mesélte a KecsUp-nak egy Talfáján élő apuka. A kisgyerekes férfi elmondta, az udvarra kiérve rögtön gyanús lett neki, hogy nem csak az ők küzdenek áramkimaradással, hanem az egész utca.

„A közvilágítás ugyanis teljesen eltűnt, így telefon nélkül az orromig nem láttam volna el. No meg a mindig vidám és élettel teli szomszéd házak is teljes sötétségbe burkolództak. A villanyóránkkal pedig minden a legnagyobb rendben volt, ígyhát kénytelen voltam bemenni a házba és a feleségemmel meggyújtani az összes gyertyát, amit találtunk” – idézte fel.

Van mód az áramszünet okozta károk megtéríttetésére a szolgáltatóval

Egy másik talfájai nő arról számolt be lapunknak, hogy az áramkimaradás során többször beszélt a szolgáltató ügyfélszolgálatával, ahonnan rendre azt a választ kapta, hogy köszönik a hibabejelentést, már dolgoznak a probléma megoldásán. „Ám a szolgáltatónak hosszú időn keresztül nem sikerült megoldania a problémát, így összesen 2 hűtőládám olvadt le, és rengeteg romlott élelmiszert voltam kénytelen kidobni. Pedig egyáltalán nem szeretem a pazarlást!” – jelentette ki. Éppen ezért az utolsó bejelentése alkalmával kedvesen megérdeklődte a szolgáltatótól, hogy most mégis mit lehet tenni, az elpocsékolt étel okozta kárt ki fogja megtéríteni neki. Erre a következő írásbeli választ kapta:

Hasonló cikkünk:  Startol a Hírös Hét Fesztivál: Milyen a felhozatal?

Kártérítési igényét írásos bejelentésben tudja megtenni. Az igénynek tartalmaznia kell: a károkozás hozzávetőleges ideje, helye (helyrajzi szám vagy pontos cím), károkozás jellege, kért kártérítés összege, kártérítést alátámasztó eredeti dokumentumok (fénykép, számlák). Felhívjuk a figyelmét továbbá arra, hogy ezen dokumentumok bekérésétől még nem tekintjük jogosnak a kártérítési igényét, ezek a vizsgálathoz szükségesek.

Hasonló cikkünk:  MVM: Az Izsáki úti munkák okozzák a Homok utca világítási gondjait

„Mert bár kevesen tudják, de van mód az áramszünet okozta károk megtéríttetésére a szolgáltatóval, amit én meg is fogok tenni, kerül, amibe kerül!” – közölte a talfájai nő. Ehhez azonban neki is érdemes elolvasnia az üzletszabályzatot, amelyben a szolgáltatónak minden esetben részletesen meg kell határoznia, hogy milyen eljárási rend szerint kezeli a fogyasztók által bejelentett kárigényeket.

A fogyasztó által bejelentett igényt és a csatolt dokumentumokat általában 15 napon belül megvizsgálják és saját mérlegelési körükben döntenek arról, hogy az abban foglaltakat milyen mértékben fogadják el valósnak, okszerűnek és bizonyítottnak. Ezt követően a döntésüket levélben közlik a fogyasztóval, és amennyiben az áramszolgáltató egyetért az igénybejelentésben foglaltakkal, úgy a fogyasztó kártérítésben részesülhet.

Ám ha az áramszolgáltató nem ért egyet a fogyasztó által bejelentett igénnyel, úgy elutasíthatja azt, majd tájékoztathatja ügyfelét arról, hogy a kárigényt bírósági úton érvényesítheti, illetve Békéltető Testülethez fordulhat. Amennyiben a fogyasztó az utóbbi lehetőséget választja, akkor a szervezet megkísérli egy egyezség létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén pedig az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében.

Hirdetés

Felkapottak

Kerékpárral tekert esküvőjére az ifjú pár Kecskeméten, éppen az autómentes napon

A kecskeméti Juhász Imre és Juhász Eliza mindketten imádnak bringázni, így nem is volt kérdés számukra, hogy menyasszonyi autó...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...