fbpx

FRISS HÍREK

Tihanyt lassan át lehet nevezni Matolcsynak

- Advertisement -

Hiába szabott ki örökségvédelmi bírságot és tiltotta meg az „építőipari kivitelezési tevékenységet” a Veszprém Megyei Kormányhivatal Rogán Cecília tihanyi telkén, az építkezés zavartalanul folytatódik. Somlai Bálint villája már kész is van a Kopasz-hegyen, csak az óriási vaskaput kell befejezni. Lesz baráti szomszédja is: a szemben lévő telken Optimus-közeli tulajdonos bontotta le a korábban ott álló házat, és vélhetően újat épít a helyére – írja a 444.hu.

Februárban írtuk meg, hogy elbontották Rogán Cecília nyaralóját a csodálatos panorámát kínáló Óváron, a telken pedig építkezés indult. Cikkünk megjelenése után Hadházy Ákos független képviselő több hatóságot is megkeresett, hogy megtudja, jogszerűek-e a munkálatok. Április végén a kormányhivataltól kapott egy válaszféleséget, de abból nem derült ki egyértelműen, hogy pontosan milyen engedély nélküli tevékenységeket folytattak.

Az ifjabb Szemerey apja a híres fuvarozó, aki az unokatestvére annak a Szemerey Tamásnak, akinek másik unokatestvére Matolcsy György jegybankelnök. A neve tavaly azzal került be a hírekbe, hogy többségi tulajdonos és ügyvezető lett egy Rogán Cecília által alig néhány hónapja alapított szállítmányozási cégben, a DCL Logisztika Kft.-ben. Rogán Antal volt felesége így már nemcsak Dzsudzsák Balázs focistának, hanem saját üzlettársának is szomszédja lett Óváron.

Hasonló cikkünk:  Luxushotel helyett betontorzót kaptak a szolnokiak

Somlai Bálint is haszonélvezője annak, hogy szívesen lóg a jegybankelnök fiával: még csak 32 éves, de ő építheti át 54 milliárdért az egyébként meglehetősen jó állapotban lévő Magyar Nemzeti Bank székházát. Somlai cégcsoportja az elmúlt három évben megsokszorozta a bevételét, amit leginkább az MNB-től érkező milliárdos megrendeléseknek köszönhet. A fiatal vállalkozó Matolcsy György fiának esküvőjén is ott volt.

A Kopasz-hegyen, szinte szemben Somlai Bálint új házával, egy másik telken lebontották az ott álló nyaralót, és nagyon úgy néz ki, a helyére valami újat építenek.
A tulajdonos dr. Fekete Zoltán. Az a Fekete Zoltán, aki az Optima Befektetési, Ingatlanhasznosító és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója: ez a cég kezeli az MNB Pallas Athéné alapítványának a vagyonát. Ez az az alapítvány, melyet legkésőbb jövő év közepéig megszüntetnek, és amelynek kezelt eszközei közvetlenül a jegybank mérlegébe kerülhetnek az Eurostat, az EU statisztikai hivatalának nyomására.

A teljes cikk a 444.hu-n olvasható.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...