fbpx

FRISS HÍREK

„Gombaházakban lakunk és mindig vidámak vagyunk” – vagy nem

- Advertisement -

Borbély Krisztián a fotómasinájával a napokban járt a tiszakécskei szellemfaluban, amit aprajafalvának, szellemvárosnak, gombaházaknak is neveznek a helyiek. A félbehagyott beruházást világvége hangulatú fotókon örökítette meg.

A kilencvenes években egyre többen fedezték fel a tiszakécskei Tisza-part szépségeit, a termálvíz gyógyító hatását. Ekkor nagyvonalú tervekkel rukkolt elő egy vállalkozó, üdülőfalut álmodott a település szélére.

Huszonhárom gombaházat épített itt fel, és elkészült az emeletes kiszolgáló épület is, amit közösségi térnek szántak, de azt már nem fejezték be, mert addigra elfogyott a pénz.

2000-ben befejeződtek a munkálatok, és a hely – ahová a termálvizet is be akarták vezetni – azóta szellemfaluvá változott.

Erről a KecsUP is beszámolt anno.

Borbély Krisztián fotói ezt a lehangoló hangulatot tökéletesen vissza is adják.

Hasonló cikkünk:  Ultramaratont teljesített a nyárlőrinci jegyespár (galériával)


via sokszinuvidek.24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...