fbpx

FRISS HÍREK

Zűrös múltú embereit emelheti pozíciókba a Fidesz

- Advertisement -

Holnap, vagyis csütörtökön lesz az újonnan felálló közgyűlés alakuló ülése, ahol eldőlnek a különböző pozíciók is. Így a bizottságok elnökeiről döntenek, megszavazzák az alpolgármestereket, és kiválasztják a tanácsnokokat. A kiszivárgott információk szerint a Fidesz több olyan emberét is pozícióhoz juttathatja, akiknek a múltjukon csorba esett. Nézzük tehát.

Falu György beszél a slow food piac megnyitóján

Alpolgármester lehet például Falu György, alias Buga Jakab. Róla még korábban megírtuk, hogy a munkája segítésére létrehozott Facebook csoportot, a Katonatelepi Közügyeket, a szabályzat ellenére álnéven figyelte meg. Ha szeretett volna valamit közölni, arra valamelyik adminisztrátort kérte meg. A Kecsupnak azzal magyarázta, hogy nem volt személyes profilja, csak egy kamu, mert nem akarta, hogy barátjai, ismerősei megtalálják és lájkolásra buzdítsák.

Engert Jakabné / kecskemet.hu

Alpolgármester lehet Engert Jakabné is, akit a választás előtt félreállítottak, helyette a polgármester egyik barátnője indulhatott korábbi körzetében. Végül listáról bejutott a testületbe, és úgy néz ki, alpolgármester lehet belőle. Így kell felfelé esni.

A háttérben Gaál József figyeli a piac igazgatóját

Szintén alpolgármester lehet, maradhat Gaál József, aki a piacért is felelős ( felelőtlen?) alpolgármesterként elkövette azt a hibát, hogy egy nála panaszkodó piaci alkalmazott személyes adatait a törvény tiltásának ellenére kiadta a piac igazgatójának, aki így megbosszulhatta egy kirúgással a panaszkodást. Az alpolgármester hibája 1 millió forintjába került a városnak, a kirúgott dolgozó pedig 8 millió forint hallgatási pénzt kapott a meghurcoltatás miatt, tehát minimum 9 millió forint veszteség érte az ügy miatt a várost.

Sipos László

Tanácsnok lehet Sipos László. A hírek szerint a közbiztonságért felelhet majd. Nem is találhatnának neki jobb feladatot. Ő volt az, aki még régebben, alpolgármesterként egy zártkörú kórházi rendezvényen megjelent egy barátjával, és felszólítás ellenére sem távoztak. Sőt vitába kerültek, Sipos egy férfi nyakát elkapta, majd az ápolók a földre vitték. Garázdaság miatt elítélték, amely miatt lemondani kényszerült. Sipos László kapcsán két éve azt írta a Magyar Narancs, hogy „Családi céget tömköd százmilliókkal Kecskemét”. Utalva arra, hogy családjának építőipari cége sorra kapja a megbízásokat vagy a várostól, vagy önkormányzati cégektől. Úgy tudjuk, a Fideszben többen is pezsgőt bontottak volna, ha most nem nyeri meg a körzetét. Amely nem is sokon múlott. Ilyen gyenge arányban nem nyert még, mint most.

Hasonló cikkünk:  Mutatjuk a Kecskeméten bérelt lakások utáni hozamot  

Lévai Jánosné

Felvetődött az is, hogy Lévai Jánosné is pozíciót kaphat. Hol egyházügyekért felelős tanácsnokként, hol a szociális bizottság elnökeként említik a nevét. Róla azt írtuk meg korábban az Átlátszóra hivatkozva, hogy Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnökének felkérésére 190 ezer forintért olyan dolgozatot írt, amelynek 35 oldalából 1-2 oldal lehet a saját tartalom. A többi forrásmegjelölés nélkül került az anyagba, tehát lopás volt. Ő az a képviselő, aki a város honlapján a bemutatkozásában azt írta, hogy “A FIDESZ tagjaként a keresztény értékrendet „zsinormértéknek” tartom.” Ugyanakkor szervezője volt annak az eseménynek, amelyen az a Bayer Zsolt volt a vendég, aki derék liberális, genderben hívő marhának nevezte a mostani pápát. Nyilván a keresztényi szabadság oltárán. Amennyiben valóban olyan pozíciója lesz, amelyben a kereszténységért kell tevékenykednie, bizonyára egyik első feladata az lesz, hogy elítéli a kormányt és Orbán Viktort, amiért a török elnököt támogatták a keresztény kurdok elleni hadjáratban. És minden bizonnyal azért is szót emel, hogy egy olyan török magániskola nyílhat Budapesten, amely több szálon kötődik terrorszervezetekhez, és az iszlámot éltetik a tanórákon. Ezt már csak azért is minden bizonnyal megteszi, talán akkor is, ha nem jut szerephez, mert Bayer Zsoltot anno azért hívták a városba, hogy az a migrációval riogassa a nagyérdeműt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...