fbpx
1.6 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Megismételt eljárás jön az orgoványi takszöv ügyében

- Advertisement -

Megismételt eljárást rendelt el másodfokon a Kecskeméti Törvényszék az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet egyik ügyvezető igazgatója és munkatársai elleni ügyben, amelyben a vádlottakat csaknem 9 milliárd forint vagyoni hátrány okozásával vádolják.

Korábbi tájékoztatás szerint a vádlott – ügyvezető igazgató – 2006-tól olyan hitelezési mechanizmust alakított ki és követett, amely sem a belső szabályzatoknak, sem a jogszabályoknak nem felelt meg. Ezzel okozott csaknem 9 milliárd forint vagyoni hátrányt a takarékszövetkezetnek, amelynek működési engedélyét a Magyar Nemzeti Bank a visszásságok feltárása után, 2014-ben visszavonta és kezdeményezte a takarékszövetkezet felszámolását. A vádlottat a visszaélésekben két férfi és egy nő segítette a takarékszövetkezetnél végzett munkájuk során.

Az első fokon eljáró Kecskeméti járásbíróság 2018. június 12-én bizonyítottság hiányában felmentette ugyan a vádlottakat, a törvényszék azonban hatályon kívül helyezte az ítéletet, mert a járásbíróság „téves indokok alapján nem vette figyelembe a titkos adatszerzés eredményét” – írta most a törvényszék sajtóosztálya az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Hasonló cikkünk:  Szendvicspanel: a kiskörúti Monte-Carlo ízei

A másodfokú végzéssel szemben a főügyészség, a vádlottak és a védők is fellebbezést nyújtottak be, amelyről a Szegedi Ítélőtábla dönt majd.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...