fbpx

FRISS HÍREK

Hiába használták fel a kamupártok jogtalanul az adataikat, a nyomozást felfüggesztik

- Advertisement -

Egyenválaszt kaptak a feljelentők a rendőrségen.

A móri Tóth Péter még 2018 áprilisában tett feljelentést, mert tíz különböző kamupárt ajánlóívén találta meg jogtalanul a nevét és adatait, amikor a helyi választási irodánál élt a lehetőséggel, és ellenőrizte magát az íveken – idézi fel az Index.

A Momentum képviselőjelöltjeként induló Tóth egy évvel feljelentése után kapott levelet a Székesfehérvári Rendőrkapitányságtól, amiből a portál szerint kiderül: felfüggesztik ügyében a nyomozást.

Pontosan ugyanez történt a budapesti 5. számú választókörzetben is, ahol a Fidesz és Lévai Katalin pártjának ajánlóívein 341 ajánlás egyezett – csak épp más volt az aláírás a neveknél. Ugyanez a válasz érkezett az ügyben, amelynek lényege, hogy „az elkövető kiléte azonosíthatatlan, ezért nem nyomoznak tovább”.

Hasonló cikkünk:  A kórházak növekvő adóssága orvostechnikai eszközök hiányához vezet, ez pedig osztályok bezárásához

Az esetek egyébként nem egyediek, mint a HVG korábban megírta, összesen 256 feljelentés történt az országgyűlési választás után az aláíráshamisítások miatt, és az esetek kevesebb mint felében indult nyomozás, amikből májusig kettő jutott el a vádemelésig.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...