fbpx
-3.5 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Már megint mi folyik a fideszes pultoknál? "A szavazatokat gyűjtjük"

- Advertisement -

Több olvasónk is azzal fordult hozzánk, hogy a legkülönfélébb szövegekkel igyekeztek belőlük kicsikarni egy aláírást a Fidesz-KDNP pultjainál az elmúlt napokban. A 13-as körzetben azt mondták egy szavazónak kedden, hogy még mindig ajánlásokat gyűjtenek a jelöltnek, holott annak a határideje szeptember 9-én 16 óra volt. Szintén ebből a körzetből, Kadafalváról pedig egy olyan hangfelvételünk van, amelyen a következőt mondja először a Fidesz-KDNP nevében bemutatkozó hölgy:
– ” A szavazatokat gyűjtjük a képviselő úrnak”
Ezzel az a probléma, hogy a szavazatokat majd október 13-án „gyűjtik” a szavazófülkékben. Az itteni jelölt amúgy valóban képviselő most egy másik körzetben, de azért itt ő csak jelölt még, de ezt engedjük el.
Mikor azzal szembesítették a pultnál álló személyeket, hogy az ajánlásokat már le kellett adni, akkor a nő kollégája, egy férfi közbeszólt:
– ” Ez most más.”
Mire a nő:
– ” Ez egy többrétegű…”
A férfi közbevág:
– „Ez a szavazótábor felmérése.”
A nő megint:
– „Ez most már nagyon szűk körű támogatottsági felmérés”
Olyannyira szűk körű, hogy a bolt bejárata mellett közvetlenül, mindenkit leszólítottak. Másrészt érezni a kínos magyarázkodásból, hogy valamilyen paneleket betaníthattak a pultnál dolgozó aktivistáknak. Ezeket próbálták mondogatni: többrétegű, szűk körű, támogatottság felmérés.
A pulton egy Maradjunk kapcsolatban fejlécű papír volt, amelyen személyes adatokat gyűjtöttek. Az elnevezésnek megfelelően címet és telefonszámot is. Nyilvánvaló, hogy adatbázis építés zajlik, a megadott címeken kopogtatnak majd, a telefonokra sms-ek vagy hívások mennek szavazásra buzdítás céljából. A hírek szerint ez nem egy kecskeméti sajátság, más településekről is jelentettek hasonlókat. A Magyar Narancs írta meg pár napja egy videó alapján, hogy Szigetszentmiklóson is nagyjából ez volt a helyzet, de ott a megtévesztést azzal fokozták, hogy azzal győzködték a felvétel készítőjét, hogy a határidő az nem is úgy van.
Mindenkinek különböző időpontban kell leadni és gyűjteni” – hangzik el a Youtube-on is megnézhető videón.

Hasonló cikkünk:  Sűrű kapások, óriási halak a II. Spiritstore Horgászversenyen

Az EP választás előtt egy olvasónk küldött nekünk hasonlóan félrevezető videót, abból országos hír és ügy lett. Majd Kecskeméten is készült egy hülyítős fideszes videó.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...