fbpx
0.9 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Már megint mi folyik a fideszes pultoknál? "A szavazatokat gyűjtjük"

Több olvasónk is azzal fordult hozzánk, hogy a legkülönfélébb szövegekkel igyekeztek belőlük kicsikarni egy aláírást a Fidesz-KDNP pultjainál az elmúlt napokban. A 13-as körzetben azt mondták egy szavazónak kedden, hogy még mindig ajánlásokat gyűjtenek a jelöltnek, holott annak a határideje szeptember 9-én 16 óra volt. Szintén ebből a körzetből, Kadafalváról pedig egy olyan hangfelvételünk van, amelyen a következőt mondja először a Fidesz-KDNP nevében bemutatkozó hölgy:
– ” A szavazatokat gyűjtjük a képviselő úrnak”
Ezzel az a probléma, hogy a szavazatokat majd október 13-án “gyűjtik” a szavazófülkékben. Az itteni jelölt amúgy valóban képviselő most egy másik körzetben, de azért itt ő csak jelölt még, de ezt engedjük el.
Mikor azzal szembesítették a pultnál álló személyeket, hogy az ajánlásokat már le kellett adni, akkor a nő kollégája, egy férfi közbeszólt:
– ” Ez most más.”
Mire a nő:
– ” Ez egy többrétegű…”
A férfi közbevág:
– “Ez a szavazótábor felmérése.”
A nő megint:
– “Ez most már nagyon szűk körű támogatottsági felmérés”
Olyannyira szűk körű, hogy a bolt bejárata mellett közvetlenül, mindenkit leszólítottak. Másrészt érezni a kínos magyarázkodásból, hogy valamilyen paneleket betaníthattak a pultnál dolgozó aktivistáknak. Ezeket próbálták mondogatni: többrétegű, szűk körű, támogatottság felmérés.
A pulton egy Maradjunk kapcsolatban fejlécű papír volt, amelyen személyes adatokat gyűjtöttek. Az elnevezésnek megfelelően címet és telefonszámot is. Nyilvánvaló, hogy adatbázis építés zajlik, a megadott címeken kopogtatnak majd, a telefonokra sms-ek vagy hívások mennek szavazásra buzdítás céljából. A hírek szerint ez nem egy kecskeméti sajátság, más településekről is jelentettek hasonlókat. A Magyar Narancs írta meg pár napja egy videó alapján, hogy Szigetszentmiklóson is nagyjából ez volt a helyzet, de ott a megtévesztést azzal fokozták, hogy azzal győzködték a felvétel készítőjét, hogy a határidő az nem is úgy van.
Mindenkinek különböző időpontban kell leadni és gyűjteni” – hangzik el a Youtube-on is megnézhető videón.

Hasonló cikkünk:  Ördögszarv és középső ujj fogadta a Polgári Válasz csütörtöki demonstrációját
Hasonló cikkünk:  Emelnék a szippantás és a szociális ellátások díjait – csütörtökön ülésezik a kecskeméti közgyűlés

Az EP választás előtt egy olvasónk küldött nekünk hasonlóan félrevezető videót, abból országos hír és ügy lett. Majd Kecskeméten is készült egy hülyítős fideszes videó.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...