fbpx

FRISS HÍREK

Hallgat a rendőrség Dzsudzsák karanténsértéséről

- Advertisement -

Amint arról beszámoltunk, Dzsudzsák Balázs válogatott labdarúgó Dubajból való hazatérése után nem tartotta be az előírt járványegészségügyi szabályokat. Ráadásul mindezt Orbán Viktor miniszterelnök leplezte le, aki Facebook-posztban osztotta meg, hogy Dzsudzsák hamarabb hagyta el a karantént, mint lehetett volna.

Az Index megkereste a rendőrséget, hogy hogy áll az ügy vizsgálata, azonban a hatóság mély hallgatásba burkolózik: egy hét alatt sem tudtak választ adni a kérdésekre a nem túl bonyolult ügyben.

Miközben az Orbán Viktor ellen dudálással tüntetők rögtön 120, sőt 750 ezer forintos büntetéseket kaptak lakóhelyük elhagyása miatt, úgy tűnik, a miniszterelnök barátjára más szabályok vonatkoznak.

Nem mindenhol tűrik a kivételezést

Tüntetők és a média képviselői állnak az előlük tovasiető Dominic Cummings tanácsadó londoni otthona előtt 2020. május 25-én
(Fotó: Facundo Arrizabalaga / MTI / EPA)

Érdemes felidézni összehasonlításképp, hogy amikor Nagy-Britanniában Boris Johnson miniszterelnök kommunikációs tanácsadója önkényesen megszegte a karanténszabályokat, tüntetések kezdődtek, Johnson népszerűsége pedig alaposan visszaesett. A britek nem viselik el ugyanis, hogy az elitre más szabályok vonatkozzanak, mint a hétköznapi emberekre.

Hasonló cikkünk:  Lassul, de csak kis mértékben az infláció

Az előző cikkünkhöz érkezett Facebook-kommentek alapján viszont úgy tűnik, hogy olvasóink beletörődtek, sőt már szinte természetesnek tartják, hogy Magyarországon egyesek kibújhatnak a törvények alól.

Dzsudzsák nem tartotta be a karantént – Orbán fotója leplezte le

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...