fbpx

FRISS HÍREK

740 millió forintért vett festményeket a Nemzeti Bank cége

- Advertisement -

Három művész alkotásaiból, mintegy 740 millió forintért vásárolt képeket az MNB-Ingatlan Kft. – írta meg a Napi.hu

Az első vásárlás Rippl-Rónai József „Lengyel Menyhért portréja” című képe. Ennek a becsült ellenértéke 133,8 millió forint volt, a vételár 170 millió lett. Az eladó Ránki Dezső István volt.

A második vásárlás 29 darab Frey Krisztián festményt tartalmaz. Ezek becsült ellenértéke 90,5 millió, míg a vételára 109,6 millió forint volt. A képeket a Kieselbach Galéria Kereskedelmi Kft. adta el.

Végül Korniss Dezső négy képe került a jegybankhoz. Ezek ellenértékét 362,2 millióra becsülték, a vételár 460 millió forint lett. Az eladó Nudelman László volt.

Szeptemberben két festményt vásároltak 149 millió forintért.

Ugyancsak szeptemberben Kövér László vetetett 8 kézi csomózású szőnyeget az Országházba 136 millió forintért.

Júniusban két szoborra adtak megrendelést Matolcsyék 667 millió forintért.

Hasonló cikkünk:  Lázár fel van háborodva a kegyelmi ügy kapcsán, és kíváncsian várja hova fut ki Magyar Péter próbálkozása

Az összes luxusvásárlás közpénzből történt.

Miközben a forint soha nem látott mértékben veszíti értékét, és megközelíti a 370 Ft/eurós árfolyamot, a Magyar Nemzeti Banknál a leértékelődés miatt nyereség keletkezik. A devizatartalék után kapott kamat átváltása forintra jóval most magasabb bevételt eredményez, ahogy a devizaeladások is. 2020 első hat hónapjában 206,6 milliárd forint realizált árfolyamnyeresége lett a jegybanknak. A jegybank nyereségét elvileg be kellene fizetni a központi költségvetésbe – már ami marad az efféle kiadások után.

A költekezés indokoltságát a felügyelőbizottság vizsgálhatná, ha akarná. A hattagú testületbe négy tagot a parlament (kvázi a Fidesz-frakció), két tagot pedig a nemzetgazdasági/pénzügyminiszter jelölt. A felügyelőbizottság vezetője Papcsák Ferenc volt fideszes képviselő, egyetlen ellenzéki tagja Nyikos László (Jobbik). Amikor mégis vizsgálódik a testület, abban sincs sok köszönet.

287 millió forintot kapott Matolcsy György fiának cége

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...