fbpx
15 C
Kecskemét
2023. május 28., vasárnap

FRISS HÍREK

A Károli hivatalos lapja sem az őszi, sem a téli számában nem ír Kecskemétről

Nem tudjuk, milyen szerkesztési elvek érvényesülnek a Károli magazin szerkesztőségében (az egyetem hivatalos hallgatói lapja ez), de azt gondoltuk, ha nem is a tavaly ősziben, de a téliben bizonyára említést tesznek egy olyan jelentősnek gondolt tényről, hogy a Neumann János Egyetemtől a Károli Gáspár Református Egyetemhez került a pedagógusképzés.

5 oldal a tanítóképző dékánjáról, 2 oldal a nagykőrösi tanítóképzésről szól

Azonban egyik számban sem találtunk erről semmit. Pedig a téli magazinban öt oldalon keresztül közölnek interjút a tanítóképző kar dékánjával. Ebben az írásban ugyan szerepel a kecskeméti melléknév, de csak olyan összefüggésben, hogy a dékán a kecskeméti református gimnáziumban tanult. Ebben az interjúban kérdezték a jövőbeni tervekről, ahol szót is ejtett a tanítóképzés nehéz helyzetéről, de itt sincs szó arról, hogy a kecskeméti képzés beolvadt a Károliba és ez mivel jár, hogyan tovább. Egy másik kérdés a tanítóképző kar bővülésére és fejlődésére tért ki, de ebben sem említette Kecskemétet.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméten a Vak Bottyán utcában a legdrágábbak, és a Bokréta utcában a legolcsóbbak az ingatlanok

Találtunk viszont két oldalt a nagykőrösi tanítóképzésről (annak apropóján, hogy 30 éves a kar), volt hallgatók emlékeznek vissza a városban eltöltött évekről. Tehát összesen 70 oldalon nem esett szó a kecskeméti képzőhelyről és a beolvadásról.

Hasonló cikkünk:  “A botanikus kert jelenlegi állapota nem méltó a múltjához, Kecskemét városához”

Korábban ellenzéki képviselők már kétszer is arról tartottak sajtótájékoztatót Kecskeméten, hogy megdöbbenve állnak a tény előtt, hogy a pedagógusképzés vezetését a nyári átalakulás után a Károli egyetem Nagykőrösre tette át (és egyáltalán, hogy a képviselők megkérdezése, beleszólása nélkül történt az egyetemi átszervezés), majd nem olyan régen annak adtak feldühödött hangot, hogy az egyetem nem indít tanító szakot Kecskeméten a 2021/2022-es időszakban.

Bizonyára csak arról lehet szó, hogy lassan őrölnek a szereksztőségi malomban, és majd a tavaszi számban számolnak be a kecskeméti történésekről. Hiszen a táblacsere sem megy gyorsan. Az még mindig azt hirdeti, hogy a Kaszap utcai épületben a Neuman János Egyetem oktatása folyik.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...