fbpx

FRISS HÍREK

Ápoló Klub: Erre költik a pályázaton nyert állami milliókat

- Advertisement -

Mint ahogy arról beszámoltunk, az Ápoló Klub pályázott és nyert az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Petőfi Irodalmi Múzeum (vezetője Demeter Szilárd, aki Soros Györgyöt liberális Führernek nevezte) közös pályázatán, amelyet koncerthelyszínek támogatására írtak ki. Az Ápoló az 500 főnél nagyobb befogadóképességű helyek kategóriában indult. 30 millió forintot kaptak.

Megkerestük a klubot, hogy mire használják fel a támogatást, ugyanis bármire nem lehet, csak meghatározott célokra. Ezeknek egy része építési, felújítási, bővítési kiadásokkal áll összefüggésben, de bértámogatásra és eszközbeszerzésre is lehet fordítani az összeget. Az Ápoló ezt válaszolta (kiemelés tőlünk):

  „Az „A” pontban meghatározott „Infrastrukturális fejlesztéshez kapcsoló kiadásokból” egy új értékesítési pontot (tehát pultot) szeretnénk létrehozni a telek épülethez számított túlsó oldalán, így rövidebb várokozási idővel hatékonyabban kielégítve a fogyasztói igényeket. Mivel ez egy szikkasztó árok felett lesz, melynek a funkcióját meg kell tartanunk, komoly alapozási költségekre számítunk. Továbbá áram-, víz- és szennyvízbekötésre lesz szükség. A felhívásban szereplő „Építési (átalakítási, bővítési, felújítási) költségekre” hivatkozva raktuk bele a költségvetésbe. A „B” pontban meghatározott működési költségekben a technikusaink 12 havi bruttó bérköltségét tettük be járulékokkal együtt, továbbá villany, gáz és víz kiadásokat. Az utolsó „C” pontban szereplő költségek 200.000.- Forint alatti, illetve feletti (külön kezelendő) tárgyi eszköz beszerzésre vonatkozik, melyet olyan modern, irányított hangtechnikai eszközök vásárlására szeretnénk fordítani, melyekkel még kisebb zajszennyezés érhető el. Az összes általunk tervezett kiadás fel van tüntetve a fent említett pályázati felhívás 3.5.2 pontjában.” 

Alpolgármesteri kapcsolat az Ápolót működtető cégben

Az Ápoló Klub mögött álló GHV Kft. kapcsán, és a szórakozóhely okán leginkább Versegi Ádám (a VER-BAU Kft. tulajdonosának, Versegi Jánosnak a fia) és Gál Bence nevével találkoztunk eddig (az Ápolónak helyt adó épületet is ők vásárolták meg az önkormányzattól). De miután a cég egyik tulajdonosa dr. Homoki Balázs, dr. Homoki Tamás alpolgármester fia, kíváncsiak voltunk arra, hogy ő milyen munkát végez a GHV-ben. A válasz szerint ő intézi a jogi dokumentumokat. Átnézi, véleményezi a beszállítói szerződéseket az aláírást megelőzően.

Hasonló cikkünk:  Horváth Krisztofer, a KTE futballistája a hatodik legértékesebb NB I-es játékos a CIES-nél

Több régebbi helyszín sem nyert

Az Ápoló Klub egyébként teljesen új klubként, néhány hónapos nyitva tartás után érdemelte ki az állami milliókat. Ugyanakkor például Budapest legnagyobb koncerthelyszíne nem kapott támogatást. Kecskeméten szintén nem ítélték támogatandónak a Hírös Agórát és a Mirage klubot.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...