fbpx

FRISS HÍREK

Horváth Krisztofer, a KTE futballistája a hatodik legértékesebb NB I-es játékos a CIES-nél

- Advertisement -

A KTE futballistája, Horváth Krisztofer a hatodik legmagasabb átigazolási értékkel rendelkező játékos a NB1-ben a CIES értékelése szerint. A Kecskemét 22 éves támadójának becsült értéke 2,5 millió euró.

A CIES (Sporttudományok Nemzetközi Központja) Football Observatory nem csak a játékosok értékeinek tekintetében sokszor hivatkozott, ám gyakran vitatott, de az egyetlen nyilvánosan elérhető adatforrás, a német Transfermarkt összegét vette alapul, hanem más statisztikákat és elemzéseket is figyelembe vett. A hivatásos labdarúgók átigazolási értékét ökonometriai szemszögből három változó szerint mérik, a klubra és a játékosra vonatkozó változók, valamint egy kontextuális változó szerint. Az összképre koncentrálnak tehát, hiszen a játékos valós árát nem pusztán a játékpercek, a szerzett gólok, a labdarúgó szerződésének hossza alakítják, hanem a szurkolók előtt nem látott átigazolási tárgyalások, pénzügyi tervezés, esetleges jogi viták is.

A CIES összeállítása szerint a magyar első osztályú labdarúgó-bajnokság legértékesebb játékosa a 6,5 millió euróra becsült Edgar Sevikyan, a Ferencváros 22 éves örmény válogatott labdarúgója. Az első öt legdrágább NB1-es focista az FTC alkalmazásában áll. Őket követi a Kecskeméten közönségkedvenc Horváth Krisztofer, majd ismét a zöld-fehérek két focistája következik. A TOP10-es sort a ZTE és az Újpest labdarúgói zárják.

Hasonló cikkünk:  Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

Hogy mennyi is valójában egy profi focista átigazolási díja általában ismeretlen a játékosokkal kapcsolatos gazdasági adatok hiányában. Az átigazolási díjakra vonatkozó hivatalos adatokat csak a tőzsdén jegyzett klubok (Juventus, Olympique Lyonnais, AS Roma, SL Benfica, Sporting CP stb.) teszik közzé, de ezek csak kisebbséget képviselnek az összes klub közül.

A Transfermarkt becslése szerint is jelentősen nőtt Horváth Krisztofer sportolói értéke, egy éven belül 400 ezer euróról 900 ezer euróra.

Horváth Krisztofer becsült értéke 2023 végén / Forrás: transfermarkt.com

Horváth Krisztofer az olasz Torino FC kölcsönjátékosaként játszik Kecskeméten, a szerződése szerint a bajnokság végéig, ugyanakkor abban vásárlási opció is szerepel. A fiatal tehetség az eddig 246 mérkőzéséből 191-szer lépett kezdőként pályára, és 155 gólt lőtt. A KTE szurkolók örömére Horváth a magyar labdarúgó-válogatott tagjaként ott lesz Németországban idén nyáron megrendezésre kerülő labdarúgó Európa bajnokságon is.

Rajta kívül még két KTE játékos is címeres mezben bizonyíthat, Iyinbor Patrick az U21-ben, Helmich Pál pedig az U20-ban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...