fbpx

FRISS HÍREK

Szájer József visszaküldte diplomata útlevelét

- Advertisement -
A Blikk információja szerint a volt fideszes EP-képviselő Brüsszelben maradt.

Szájer József – ígéretéhez híven, a jogszabályoknak megfelelően – leadta diplomata útlevelét – közölte a Blikkel a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőosztálya. A volt fideszes politikus eltűnt a nyilvánosság elől, a lap úgy tudja, Brüsszelben tartózkodik.

A Blikk megpróbált utánajárni, felvette-e azt a 40 millió forintot az Európai Parlamenttől, amely „átmeneti juttatásként”, mint távozó képviselőt 16 év után megilleti, de ezt sem Fidesz–KDNP brüsszeli delegációja, sem az EP sajtóosztálya nem árulta el.

Hallgat a belga ügyészség, annyit közöltek, hogy a Szájer József elleni nyomozásról, lezárultáig nem adnak semmilyen további információt.

Szájer József november 29-én mondott le az EP-képviselőségről. Két nappal később elismerte, azért, mert részt vett a belga járványügyi szabályokat megszegő brüsszeli szexpartin. A rendőrség a hátizsákjában kábítószert talált, amiről azt mondta, nem tudott róla, nem is fogyasztott belőle.

Hasonló cikkünk:  Európai és régiós összevetésben sem remekel a magyar átlagnyugdíj

Magyar Narancs szerint Szájer József gyorsan megszabadult szinte valamennyi közéleti, tudományos tisztségétől. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumában azonban a bírósági papírok szerint még tag, noha az alapítvány szerint már lemondott tisztségéről. Arról is, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi tanára legyen. December 6-án még azt nyilatkozták, a szenátus még nem döntött a titulus visszavonásáról, most viszont az NKE közölte, december 7-én Szájer maga mondott le címzetes egyetemi tanári kinevezéséről.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...