fbpx
13 C
Kecskemét
2023. június 4., vasárnap

FRISS HÍREK

Medián: betett a Fidesznek a Szájer-botrány

Míg a Medián november végi felmérése még azt mutatta, hogy nem következett be ellenzéki áttörés, a Szájer-botrány kirobbanását követően néhány nappal már két százalékponttal többen voksoltak az ellenzék közös listájára, mint a kormánypárti listára, írja a hvg.hu.

A második felmérés egy kisebb, 600 fős mintán készült, szemben az első, 1000 főssel, ez azonban még így is számottevő változást jelent.

Ebben egyébként az ellenzék 2 százalékos erősödésénél nagyobb súllyal esett latba a Fidesz 6 százalékos gyengülése, ami inkább elbizonytalanodást takar, nem elpártolást, hiszen a választani nem tudók aránya 17-ről 24 százalékra nőtt.

Vélhetően a szorosabbá váló együttműködés hatására megerősödött a Magyar Kétfarkú Kutya Párt: a párt most először érte el a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt. A párt szavazóinak viszont csak kisebb része voksolna a közös listára.

Hasonló cikkünk:  Fideszes induló nyert a kiskőrösi időközi választáson
Hasonló cikkünk:  Az Európai Bizottság elutasítja az ukrán gabona importjára bevezetett tilalmat

A felmérés során a kormány járványkezeléssel kapcsolatos teljesítményét is értékelhették a válaszadók: mint kiderült, a kormánypárti szavazók csaknem a négyötöde, az ellenzékieknek viszont alig egytizede elégedett azzal, amit a kormány ezen a téren tett és tesz.

A Publicus Intézet minap megjelent kutatásából egyébként az derült ki, hogy ha most vasárnap lenne a választás, akkor az ellenzék megverhetné a Fidesz-KDNP-t, de csak akkor, ha közös listán indulna. És a Závecz Research is a kormánypárt gyengülését és az ellenzék erősödését mérte.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...