Ideiglenesen a Spirit FM foglalja el a Klubrádió frekvenciáját

0
A Klubrádió hirdetése Budapesten (Media1/ Ladányi András)
A Klubrádió hirdetése Budapesten (Media1/ Ladányi András)

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa múlt hét keddi ülésén úgy határozott, hogy május 3. és október 29. között, ideiglenesen kereskedelmi rádiós szerződést köt a Közösségi Rádiózásért Egyesülettel, amely Spirit FM néven eddig a Budapest-Belváros 87,6 MHz-en hallható szolgáltatását sugározza majd a Budapest 92,9 MHz-es frekvencián – írja a media1.hu.

Az ATV-csoporthoz tartozó Spirit maga is pályázott a frekvenciára, de a pályázatból kizárták. A media1.hu azt írja: miután a Klubrádió korábbi frekvenciája üres maradt, „úgy határoztak, ideiglenes használatra vonatkozó kérelmet nyújtanak be. A hatályos szabályok alapján a médiaszolgáltató az eddigi, Budapest-Belváros FM 87,6 MHz frekvencia közösségi használatáról lemondott, így nincs akadálya a grémium szerint, hogy birtokba vegye átmeneti időre a frekvenciát.”

Hasonló cikkünk  Félrevezette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a sajtót a Klubrádió bírósági keresetével kapcsolatban

A cikkben továbbá még az szerepel, hogy a Médiatanács  megállapította, hogy a „Budapest 89,5 MHz körzeti rádiós frekvencia kereskedelmi jellegű használatára kiírt pályázat nyertese az egyedül pályázó Radio Plus Kft. lett. A Mészáros Lőrinc közeli Radio Plus Kft. üzemelteti a Rádió 1-et.”