fbpx
13.5 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

A Kúrián is elvesztette a pert a Klubrádió a Médiatanáccsal szemben

- Advertisement -

A Fővárosi Törvényszék korábbi ítéletét helyben hagyva a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa javára ítélt a Klubrádióval szemben kedden a Kúria – közölte honlapján a rádió.

A Klubrádió azért fordult a bírósághoz, mert álláspontja szerint a Médiatanács álindokokkal, jogsértő módon zárta ki a 92.9-es frekvencia használatára kiírt pályázatból, így nem sokkal a döntés után az egyik utolsó kormánykritikus rádió sem használhatta tovább az egyetlen frekvenciáját. A Fővárosi Törvényszék februárban utasította el a rádió keresetét az adó frekvenciajogosultsága ügyében indított bírósági perben. Stock Richárd vezérigazgató már akkor jelezte, hogy akár az Európai Unió Bíróságáig is elviszik az ügyet, ha szükséges.

A Klubrádió azt írta, a három tagú bírói tanács tagja volt Varga Zs. András, a Kúria elnöke is, akit a parlament tavaly nevezett ki annak ellenére, hogy korábban nem volt ítélkezési gyakorlata.

Hasonló cikkünk:  Havonta 20 milliárd forinttal nő a kórházak eladósodása

Arató András, a rádió többségi tulajdonosa a tárgyalás után azt mondta, nem várt más döntést,

Varga Zs. András végrehajtotta azt a párthatározatot, melynek célja a Klubrádió elhallgattatása. A frekvenciát elvették, de a rádió továbbra is működik az interneten a hallgatók jóvoltából. A kúriai abszurd ítélet megerősítette azt, mekkora szükség van a Klubrádió működésére.

Arató szerint belátható időn belül – legalábbis egy lehetséges rendszerváltásig – a Klubrádiónak nem lesz földi frekvenciája, de a rádió online hallgatható most is – tette hozzá.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...