fbpx
13.5 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Fejleszd tudatosan gyermeked képességeit játszószőnyeggel

- Advertisement -

A csecsemők és kisebb babák számára készült játszószőnyegek különféle előnyöket kínálnak, melyek elősegítik fejlődésüket. A különböző típusú szőnyegek többféle aktivitásra ösztönzik csemeténket. A babák hamar elunhatják magukat, ilyenkor a szülők a fő szórakoztatóik, ám a játszószőnyeg segít megosztani a terheket, ezzel a játékkal sokáig eljátszik egyedül is bármelyik kisgyermek.

Fejlesztés csecsemőkortól

A Babaágynemű bolt webáruház szakértői már többször foglalkoztak a játszószőnyegek hatékonyságával, vásárlóik kedvelik a kedves mintákkal készült, visszafogott stílusú fejlesztőeszközöket. A játszószőnyegek széles választékban kaphatóak a bababoltokban, közös tulajdonságuk a pihe-puha anyaguk és könnyű karbantartásuk.

A játszószőnyegekre gondolva elsőként a csecsemőknek, pici babáknak szánt eszközök jutnak eszünkbe, melyekről több, különböző színes figura lóg lefelé. A gyerkőcök érdeklődését felkeltő játékok a gyermekek képességeit is nagyban fejlesztik. A nagyobb gyerekek számára készült szőnyeg már általában csúszásgátlós aljjal rendelkezik, így az izgő-mozgó csemeténk nem csúszik el. Emellett vízhatlan bevonat is található a legtöbb játszószőnyegen, az esetleges “balesetek” utáni takarítás megkönnyítésére.

Milyen képességeket fejleszt a játszószőnyeg?

A babák a Babaágynemű bolt webáruháznál kapható játszószőnyegek segítségével megérthetik az ok okozati összefüggéseket. A gyermek hathetes és négyhónapos kora között tanulja meg megismételni a műveleteket, melyeket korábban “véletlenül” okozott. Ez az első lépés a logikus gondolkodás felé. Ha szeretnénk fokozni a tanulási folyamatot, érdemes a bébiknek készült játszószőnyegre a már meglévő játékok mellé további csörgő, forgó, látványos elemeket helyezni, ezzel ösztönözve a baba fejlődését.

Hasonló cikkünk:  Aki június 9-én külföldön lesz, az nem voksolhat az önkormányzati választáson

Köztudott, hogy a kisbabák születésük után rövid ideig még rövidlátóak, vagyis csak homályosan látják a messzebb lévő tárgyakat. A játszószőnyeg segítségével a vizuális észlelés képessége is gyors ütemben fejlődhet. Hasonló módon javíthatja a gyermek fogási és elérési készségeit a sok érdekes tárgy felfüggesztése. 

A legtöbb bébi játékszőnyegre kis tükör is kerül, mely törhetetlen, így biztonságos a gyerkőc számára. Ebben a tükörben tudja magát nézegetni a kisgyermek, hamarosan elkezd rá mosolyogni, arcokat vágni és ütögetni. Ezzel a tevékenységgel is fejleszti önképének kialakulását és öntudatát.

Karbantartás

A játszószőnyegek karbantartása általában nem bonyolult feladat. Miután bababarát anyagokból készülnek, így könnyen moshatóak mosógépben. A nagyobb gyerkőcöknek tervezett vízhatlan modellek esetében a puha szivacsos belső részről a külső borítás levehető, így mosható ki a szennyeződés az anyagból. A babák érzékeny bőrére tekintettel a játszószőnyegek antiallergén anyagokból készülnek.

A játszószőnyegek biztonságos és puha játszóterületek a kisgyermekek számára, így könnyen felfedezhetik a körülöttük lévő világot.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...