fbpx

FRISS HÍREK

Miért használjon környezetbarát építőelemeket?

- Advertisement -

Építkezés előtt áll és olyan anyagokat keres, melyek energiatakarékosak és könnyű velük dolgozni? Szerencsére ma már ezekből sincs hiány az építőanyagok piacán. A speciális gerendák összekötő része olyan szerkezeti farostlemezből készült, mely magában hordozza a fa pozitív tulajdonságait, miközben megfelelő stabilitást és kiváló minőséget biztosít.

Használjon Steico gerendákat a magas fokú terhelhetőségért!

Az épített környezet régóta fontos az emberek számára, hiszen életünk nagy részét a magunk által épített, zárt terekben töltjük. Éppen ezért nagyon fontos egy építkezés során az a szempont, hogy milyen alapanyagokat használunk fel. Hiszen a minket körülvevő anyagok hatással lehetnek egészségünkre, de nemcsak az emberi szervezetre, hanem a környezetünkre is.

Válasszon Ön is tudatosan Steico építőelemeket a Naturica Group termékkínálatából, melyekből nyugodt szívvel építheti fel házát. Szerencsés folyamatnak tekinthetjük, hogy az építőipar felismerte, mennyire fontos a felhasznált anyagok köre. Ezáltal egyre bővül az a termékpaletta, amiből energiatakarékos házat építhetünk, ugyanakkor megfelelnek a környezetbarát szempontoknak és az egészségünkre vonatkozó kritériumoknak is.

Mitől válik környezetbaráttá egy építőanyag?

Annak érdekében, hogy a különböző építőanyagokat és építőelemeket környezetbaráttá minősíthessük, számos feltételnek kell teljesülnie. Az egyik ilyen kritérium, hogy a felhasznált alapanyagoknak megújuló forrásból kell származni. A fából készült termékeknél ez aránylag egyszerűen teljesíthető, miközben kiváló minőségű építőanyagot nyerünk.

Hasonló cikkünk:  A jelek szerint Orbán Viktor politikai őrségváltásra készül

Az, hogy egy ilyen termék előállítása mekkora ökológiai lábnyom létrehozásával jár, alapvetően attól függ, hogy milyen erdőgazdálkodásból származik az a faanyag, amiből készül. Az FSC minősített gazdaságokból kivágott fák helyére biztosított az újraültetés, ezáltal tekinthetjük őket megújuló alapanyagnak.

A gyártási folyamat során fontos környezetvédelmi szempont, hogy a maradékok tovább hasznosíthatóak legyenek és visszaforgatása kerüljenek. Egy növényi alapanyagot akár biomasszaként is használhatunk energiatermelésre, illetve számos módon lehet hasznosítani például a gerenda gyártása során keletkezett hulladékot is.

Milyen előnye van annak, hogyha fából készült gerendát használ?

Amikor építőanyagot választunk, az egyik legfontosabb szempont a tartósság, aminek a faanyagok mindenképpen megfelelnek. Ezen túlmenően is számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, például remek hő- és hangszigetelők, illetve a páravédelemben is fontos szerepet játszanak.

Ellenállnak a hidegnek, a hőségnek, sőt a nedvességgel szemben is kellőképpen ellenállóak, így bátran alkalmazhatjuk ezt az alapanyagot az építkezések során.

Válasszon Ön is tudatosan, építsen olyan házat, amely egyaránt jó hatással lesz egészségére és a környezetre is!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...