fbpx
10.3 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Elektromos buszokat helyeznek forgalomba Szolnokon

- Advertisement -

A kecskeméti képviselő-testület a Fidesz-KDNP frakció támogatása és az ellenzék tartózkodása mellett úgy döntött, hogy 2025-től nem elektromos, hanem dízel buszok váltják majd a jelenleg futó hibridhajtású Mercedeseket. Szolnokon viszont forgalomba állítanak tíz, elektromos meghajtású autóbuszt.

Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium (EM) energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy az új környezetbarát járművek üzemeltetése éves szinten 40 millió forintos megtakarítást fog jelenteni a közszolgáltatónak. Hozzátette, hogy a buszok szén-dioxid-kibocsátása nulla, így 660 tonna szén-dioxid-kibocsátást lehet megtakarítani az új járművek üzemeltetésével, ami majdnem tízezer fa szén-dioxid-megkötő képességét jelenti.

A BYD K9UD típusú járművek június második felében állnak forgalomba. A BYD Europe B.V. által gyártott e-buszok Szolnok valamennyi autóbuszvonalán megfordulnak majd.

A cikket a Szol24 és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja. 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...