fbpx

FRISS HÍREK

Nébih ellenőrzés: idén jó a pezsgő és a virsli is

- Advertisement -

December 5. és 18. között volt a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amelynek az Agrárminisztérium közlése szerint több mint ezernyolcszáz ellenőrzés, 12,2 millió forintnyi bírság és 51,6 tonna forgalomból kivont élelmiszer lett a fő mérlege.

Tizenötször figyelmeztettek az ellenőrök, százhatvan esetben pedig bírságot szabtak ki. Tizennégy élelmiszerelőállító és -forgalmazó cég tevékenységét kellett korlátozni. Leggyakrabban higiéniai hiányosságokat tapasztaltak az ellenőrök, ezek főleg vendéglátóegységekben fordultak elő.

A Nébih ellenőrzései során az alkoholos italok és virslik kaptak kiemelkedő figyelmet. Tizennyolc pezsgőt, gyöngyözőbort, forralt bor alapanyagot, keserűlikőrt és pálinkát vizsgáltak meg, mindegyik termék megfelelőnek bizonyult. A szezonálisan működő vendéglátóhelyeken, karácsonyi vásárokban elvégzett gyorstesztek alapján sem tapasztaltak problémát.

A virsliket laboratóriumban, logisztikai raktárakban, üzletekben és webáruházakban is ellenőrizte a Nébih. A raktárakban, hűtőkamrákban néha előfordult zsúfoltság, rendezetlenség, de jelentős problémát nem tapasztaltak az ellenőrök. Két webáruház üzemeltetőjével szemben azonban eljárást kellett indítani, mert félrevezető módon a virslik között szerepeltették azokat a termékeket is, amelyek nem felelnek meg a Magyar Élelmiszerkönyvben leírtaknak.

Hasonló cikkünk:  Júniusban indul az otthonfelújítási program, alapanyag van elég, szakember már kevésbé

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...