fbpx
15 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Évente új karakterpárral kezdődnek majd a rendszámok

- Advertisement -

2022 júliusában kezdték meg az új formátumú, négy betűből és három számból álló rendszámok kiadását Magyarországon. Kikötés volt, hogy az első két karakter kizárólag két magán- vagy két mássalhangzó lehet.

Azonban még nem futottak ki az első, AA karakterpárral kezdődő rendszámok, máris elkezdték az AE kezdetű azonosítók kiadását. Arra a kérdésre, hogy miért történik ez így, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. közölte: az AE kezdőbetűs rendszámok a 2022-ben legyártott AA kezdőbetűs készletek felhasználását követően, 2023 tavaszától kerülnek kiadásra.

Ennek azért van jelentősége, hogy az új, illetve a forgalomba helyezett használt gépjárművek esetében vizuálisan is beazonosítható legyen az üzembehelyezés időszaka – áll a magyarázatukban. Megerősítették azt is, hogy a jelenlegi tervek szerint 2024-ben ismét betűváltás történik a rendszám második karakterében, vagyis jönnek majd az AI kezdetű rendszámok is.

Hasonló cikkünk:  Személyesen Szijjártó vitte el a NATO-ba a svéd ratifikációs okiratot

via vezess.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...