fbpx
10.3 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Több közlekedési bírság összege emelkedik szeptembertől

- Advertisement -

Jelentősen megemelik a közlekedési bírságok összegét – derül ki a Magyar Közlönyben-ben megjelent rendeletből. A módosítás szeptember elsején lép majd hatályba. Több rendeletet is átírt a kormány, mellékletekben foglalták össze a bírságokat.

Szeptembertől ha valaki egy 50-es táblánál 125 km/óra feletti sebességgel hajt, 390 ezer forintot kell fizetnie, 65 km/órás sebességnél 39 ezer forintba kerül a gyorshajtás.

Több közlekedési bírság módosul:

  • A biztonsági öv használata nélküli közlekedésért lakott területen 13 ezer, lakott területen kívül 19 500, autóúton, autópályán 26 ezer forintot kell fizetni.
  • 130 ezres büntetés vár arra, aki az autópálya leállósávjában halad.
  • Az ittas vezetésért 130 ezer forintot kell fizetnie a sofőrnek, ha az még nem minősül bűncselekménynek.
  • 39 ezer forint büntetés lesz a behajtási tilalom, és 65 ezer a kötelező haladási irány megsértése.
Hasonló cikkünk:  Április 27-én aszfaltozás miatt nyugati irányban lezárják a csomópontot a Katona József Gimnáziumnál 

A járművek elégtelen műszaki állapotáért is komoly bírságok járhatnak. Járműkategóriánként változik a jogosulatlan úthasználatért fizetendő büntetések összege is, az áruszállításban 650 ezer forint is lehet a bírság a megengedett legnagyobb össztömeg túllépéséért.

780 000 forint jár az engedély nélküli személy- és áruszállításért. Külön büntetik a sofőrt, és a diszpécserszolgálati engedéllyel nem rendelkező vállalkozást is, ha taxiszolgáltatásra szerződnek. Hosszú a lista a kamionok, távolsági buszok vezetőire vonatkozó bírságok új tételeinél is.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...