fbpx

FRISS HÍREK

Kalandozz az igazi Afrikában!

- Advertisement -

Ha unod a túlzsúfolt európai tengerpartokat, ha nem bírsz órákig feküdni a strandon, és ha lételemed a kalandozás, válaszd Afrikát. A fekete kontinens évszázadok óta vonzza az európai embert. A természet, különösen az állatvilág sokszínűsége, a vadregényes tájak minden kalandvágyó szívét megdobogtatják.

Miért Tanzánia?

Sokan mondják, a régi, titokzatos Afrika elsüllyedt valamikor a második világháború végén. Az iparosodás, a nyugati kultúra és fogyasztás térhódítása uniformizálta a városokat és a falvakat egyaránt. Van azonban egy ország, ahol a kíváncsi utazó még találhat valamit a “régi Afrikából”. Ez pedig Tanzánia, amely Kelet-Afrikában Kenyától délre helyezkedik el. Érdemes részt venni egy tanzániai utazáson a WanderWell-lel, felejthetetlen élményekben lesz részünk!

Vadászat kamerával és fényképezőgéppel

Ha gyerekként faltad Kittenberger Kálmán, Széchenyi Zsigmond, és Bernhard Grzimek könyveit, biztosan ábrándoztál lóháton vagy Land Roveren tett hosszú szafarikról a Seregeti fennsíkon és a Ngorongoro kráterében. Bár a turisták körében a puskát manapság felváltotta a fényképezőgép és a kamera, az öt nagy afrikai vad (elefánt, kafferbivaly, orrszarvú, oroszlán és a leopárd) lencsevégre kapása ma is elismerendő teljesítmény. Itt átélheted az igazi afrikai kalandot, ahol melletted bármikor előugorhat egy oroszlán az út menti bozótból, vagy métereken át követhetsz egy felzavart kafferbivaly csordát.

Az afrikai forgatag közepén

Akit inkább a tengeri élővilág nyűgöz le és emellett érdekli a történelem is, Zanzibárban mindkettőben megmerítkezhet. Ez a Tanzániához tartozó szigetcsoport, az ország fővárosával szemben fekszik az Indiai-Óceánban. A rabszolgakereskedelemben játszott dicstelen szerepe éppúgy a múlté már, ahogy a rövid portugál és a hosszabb brit gyarmati megszállás. A szigetről elnevezett fővárosában Zanzibár Cityben található a „Mji Mkomwe”, az óváros, ami a Világörökség része. Emellett pedig csodálatos gyarmati és arab stílusú épületekkel büszkélkedhet. A város híres szülötte Farrokh Bulsara, akit mi Freddie Mercuryként ismerünk. 

Hasonló cikkünk:  Így fedezheted fel Szlovéniát könnyedén autóval

A szigetek környékén jobbnál jobb merülőhelyek vannak, ahol elkápráztatja a tengeri élővilág páratlan sokszínűsége a búvárokat és a sznorkelezőket. A korallzátonyokon és környékén mintegy 390 halfaj él, de a szerencsések delfinekkel is találkozhatnak.

Ami feltölti a fáradt és éhes kalandort

A tanzániai gasztronómia az egzotikus fűszerek használatán alapul, ami nem is csoda, hiszen a rabszolgák mellett a fűszerkereskedelem volt a meghatározó a térségben évszázadokon át. A legtöbb étel zöldség- és halalapú, emellett minden megszálló nép hozzáadott valamit a helyi konyhához. A portugálok hozták a kukoricát és az ananászt, az omániak a fűszeres curryt, az arabok a rizst. A múlt században a kínai bevándorlók pedig a szója használatát terjesztették el. Ha megkóstoltál néhány tanzániai fogást, akkor ételekkel és élményekkel egyaránt feltöltekezve hagyhatod el a titokzatos fekete kontinenst. Afrikai álmaid megvalósításához a WanderWell ad neked segítséget.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...