fbpx

FRISS HÍREK

Így fedezheted fel Szlovéniát könnyedén autóval

- Advertisement -

Szlovénia csodás tájakkal rendelkezik. Jó hír, hogy az ország itt van tőlünk szinte egy kőhajításnyira, autóval egyszerűen és gyorsan eljuthatunk délnyugati szomszédunkhoz. Az ország 2004 óta az unió tagja, így hosszadalmas határátkelési procedúrára sem kell számítanunk, ha kocsival mennénk.

Így lehet felhőtlen az autós túra

Ha négy keréken kelünk útra, akkor az első dolog, amit még az utazás előtt érdemes megejteni, az a szlovén autópálya matrica vásárlás. Így ugyanis nyugodtan felhajthatunk az ország bármely autópályájára, nem kell attól rettegni, hogy vajon jogosan veszünk-e igénybe egy útszakaszt vagy sem.

Ha korlátozott időt tervezünk eltölteni Szlovéniában, de nem szívesen hagynánk ki a történelmi városokat és a természeti látnivalókat sem, akkor bölcs döntés beszerezni szlovén pályamatricát. Így lényegesen kevesebb időt kell majd utazással töltenünk, és behatóbban megismerkedhetünk a helyi kultúrával.

A szlovén matrica beszerzése igen egyszerű

Néhányan talán tartanak attól, hogy a szlovén autópálya matrica megvásárlása milyen bonyodalmakkal jár. Nem kell azonban Szlovéniában élő ismerős ahhoz, hogy helyi vignettát vegyünk azelőtt, hogy belépnénk az ország területére.

Ma már az internetnek hála szinte mindent elintézhetünk otthonunk kényelméből, akár a mobiltelefonunk segítségével. A szlovén matrica más környező országok vignettájához hasonlóan mindössze néhány kattintással beszerezhető az Evignet24 weboldaláról. Amire ügyelni kell, az az, hogy pontosan adjuk meg a rendszámunkat, amikor azt a rendszer kéri.

Hasonló cikkünk:  A kormány húsz százalék béremelést ígért az ápolóknak, de nem mindenki kapott ennyit

A szlovéniai látnivalókról dióhéjban

Sokan elsősorban távoli országokba akarnak eljutni, ha kalandra vágynak, pedig a környező országokban is rengeteg látnivaló akad. Nincs hiány a látványosságokból Szlovéniában sem.

Az Otocec vár a 13. században épült, ma szállodaként funkcionál. Autópályán könnyen megközelíthető, rengeteg Szlovéniába utazó turista kedvelt pihenőhelye. Innen könnyen fel lehet fedezni az ország legszebb pontjait.

Autópályán lehet eljutni Ljubljanába is, Szlovénia fővárosába, amely az ország szívében található. A hangulata csodás, szinte mesebeli. Bár nem egy ma épült városról van szó, mégis elragadó atmoszférával rendelkezik, a várból pedig lenyűgöző a kilátás magára a városra.

Aki jobban kedveli a természetközeli élményeket, annak semmiképp sem szabad kihagynia a Bledi-tó meglátogatását. Szlovénia északi részén található ez a hely, néhány kilométerre az autópályától. Az országba látogatók kedvelt helyszíne, ahol rengeteg élményt lehet gyűjteni és gyönyörű fotókat lehet készíteni. A szigeten található egy templom is.

Szlovénia számos wellnessközponttal rendelkezik. A gasztronómiai élmények mellett a helyi borokkal is érdemes megismerkedni, ám aki vezetni szeretne, az mindenképp várja meg, amíg az alkohol kiürül a szervezetéből. A közlekedési szabályokat ugyanis szigorúan veszik a szlovénok is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...