fbpx
21.8 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Megjelent Vámos Tibor kecskeméti költő első önálló kötete

- Advertisement -

Vámos Tibor a legutóbbi irodalmi KECSUP EST vendége volt, aki debütáló kötettervét mutatta be a közönségnek. Az élet halált okoz című verseskötete a Holnap Magazin gondozásában jelent meg.

Vámos Tibor Kecskeméten él és a Katona József Könyvtár munkatársa, az Ars Poetica Könyvtári Versklub alapító tagja. 1995-ben született Kiskunfélegyházán. Költőként Tiszaalpárt képviseli, a nagyközséget, ahol felnőtt. 13 éves kora óta ír verseket és novellákat.

Vámos Tibor: Az élet halált okoz / Forrás: Holnap Magazin

Első kötettervéről részletesen írtunk a nyitott irodalmi est beszámolójában, most a november 3-án megjelenő kiadvány kísérő szövegéből idézünk a Holnap Magazintól.

Az élet halált okoz c. kötet, az általa legjobbnak ítélt alkotásait öleli fel. (…) Alaphangja a nihilizmus és a kollektív egzisztenciális válság; vagyis minek él az ember, ha úgyis vége lesz egyszer. A kötetben váltakoznak a személyes hangvételű versek a saját érzéseiről, és a társadalomkritikus költemények leáldozó korszakunkról.

Hasonló cikkünk:  Sok lakó szerint veszélyesek és még szöszölnek is, ezért kivágják a nyárfákat a katonatelepi véderdőben

A személyesebb szerzeményei leginkább az elkeseredett kiútkeresést, depressziót, és kiábrándulást hordozzák, a kollektív versek társadalomkritikát fogalmaznak meg, és egy világvége hangulatot idéznek elő. Ami összességében elmondható: a világ rossz, múlik és fájdalmas, és ez kihat a szerző érzéseire, és a létezésre is.

Az élet halált okoz előrendelhető nyomtatásban a Líra webáruházában, november 3-án jelenik meg. E-könyv formájában már most megvásárolható a Holnap Magazin webáruházában.

Beszámolónk az irodalmi KECSUP EST-ről Vámos Tiborral, amelyben szóba kerül a kulturális migráció és a szerző személyes motivációja a kötet kiadásához:

Egy tranzitváros költészetéről – Ilyen volt a második irodalmi KECSUP EST Vámos Tiborral

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...