fbpx

FRISS HÍREK

A Fidesz-KDNP nem támogatja a csatlakozási tárgyalások megkezdését Ukrajnával

- Advertisement -

Az Európai Bizottság azt javasolta, az EU kezdje meg a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával. Magyarország viszont ellenzi azt – közölte Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez vasárnap eljuttatott videónyilatkozatában.

A háborúban álló Ukrajnával még a csatlakozási tárgyalások megkezdése sem elfogadható, ez biztonsági kockázat egész Európára nézve – szól világosan a Fidesz-KDNP álláspontja. Hozzátette: „Ráadásul Ukrajna csatlakozása akkora pénzügyi terhet tenne az unió vállára, amit az egyébként is gyengélkedő európai gazdaság egyszerűen nem bírná”.

A „dollárbaloldal” sem maradhatott ki, Hollik hozzátette, hogy az ellenzék más állásponton van. „Gyurcsány Ferenc nemrég nemcsak azt mondta, hogy el kell kezdeni a tárgyalásokat Ukrajnával, hanem ennél is tovább ment: szerinte fel kell venni Ukrajnát az EU-ba”. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint tehát pontosan azt képviseli itthon, amit Brüsszel elvár. „Ez viszont egy komoly politikai vitát eredményez, amit a magyar emberek el tudnak dönteni a nemzeti konzultáció segítségével”.

Brüsszel nem adott esélyt az európai állampolgároknak, hogy kifejthessék véleményüket, a magyaroknak azonban lehetőségük van erre.

Hasonló cikkünk:  Irán Izrael elleni támadása érzékenyen érintheti az olaj árát is

Hollik így eljutott a kormány legújabb „nemzeti konzultációjához”, amikor arról beszélt: „Arra bátorított mindenkit, hogy vegyen részt a konzultációban, és foglaljon állást az ukrán uniós csatlakozásról. Ne hagyjuk, hogy Brüsszel döntsön helyettünk a minket is érintő sorskérdésekben!”

via Magyar Hang

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...