fbpx
1.6 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

A Fidesz-KDNP nem támogatja a csatlakozási tárgyalások megkezdését Ukrajnával

- Advertisement -

Az Európai Bizottság azt javasolta, az EU kezdje meg a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával. Magyarország viszont ellenzi azt – közölte Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez vasárnap eljuttatott videónyilatkozatában.

A háborúban álló Ukrajnával még a csatlakozási tárgyalások megkezdése sem elfogadható, ez biztonsági kockázat egész Európára nézve – szól világosan a Fidesz-KDNP álláspontja. Hozzátette: „Ráadásul Ukrajna csatlakozása akkora pénzügyi terhet tenne az unió vállára, amit az egyébként is gyengélkedő európai gazdaság egyszerűen nem bírná”.

A „dollárbaloldal” sem maradhatott ki, Hollik hozzátette, hogy az ellenzék más állásponton van. „Gyurcsány Ferenc nemrég nemcsak azt mondta, hogy el kell kezdeni a tárgyalásokat Ukrajnával, hanem ennél is tovább ment: szerinte fel kell venni Ukrajnát az EU-ba”. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint tehát pontosan azt képviseli itthon, amit Brüsszel elvár. „Ez viszont egy komoly politikai vitát eredményez, amit a magyar emberek el tudnak dönteni a nemzeti konzultáció segítségével”.

Brüsszel nem adott esélyt az európai állampolgároknak, hogy kifejthessék véleményüket, a magyaroknak azonban lehetőségük van erre.

Hasonló cikkünk:  Átjöhetnek-e a határkerítésen "pockok, csirkék, emberek... igazából mindenki, aki akar"?

Hollik így eljutott a kormány legújabb „nemzeti konzultációjához”, amikor arról beszélt: „Arra bátorított mindenkit, hogy vegyen részt a konzultációban, és foglaljon állást az ukrán uniós csatlakozásról. Ne hagyjuk, hogy Brüsszel döntsön helyettünk a minket is érintő sorskérdésekben!”

via Magyar Hang

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...