fbpx
16.2 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Ezek a Hoyák tényleg könnyen virágba borulnak!

- Advertisement -

A Hoya, azaz viaszvirág nem csak az idősebb hölgyek egyik kedvenc virága. Bár a levelük nem túl mutatós, és viráguk nemigen van, ettől függetlenül azért tudnak nagyon izgalmas növények lenni.

Léteznek ugyanis olyan fajok, amelyek mintásabbak, és a levelük texturáltabb, így egy kicsit sem hiányzik majd róluk a színes virág. Néhány persze ettől függetlenül is hozza a bimbókat, de sok esetben éveket kell várni rá, ráadásul azok a bizonyos bimbók is nagyon lassan fejlődnek. 

Az alábbi írásunkban olyan Hoyákat mutatunk be, amelyek nagyon könnyen virágba tudnak borulni.

Hoya lacunosa

A Tropical Home kezdőknek szánt növényei között megtalálhatjuk a Hoya lacunosa fajt, amely indonéz eredetű, és eddig még senki sem csalódott benne. A texturált szobanövény apró levelei kis díszfoltok lehetnek az otthonunkban. A foltos és ezüstös levelekkel rendelkező változata sokkal feltűnőbb, de ugyanúgy igénytelen, így bármely kezdő növénymama számára remek választásnak bizonyulhat.

Könnyen alkalmazkodik, így mindegy, hogy az otthonunk melyik részére tesszük, bármilyen fekvésű szobában jól érzik magukat, képesek virágba borulni. Még egy északi helyiség sem jelent számukra akadályt, bár itt azért nem árt az ablakba tenni, hogy érje egy kis fény őket.

A fehéres színű virágzatuk lefelé lóg, egész nap illatozik, bár esténként valamivel erősebben. Akár egy hétig is gyönyörködhetünk bennük, majd a virágok lehullanak, a régi kocsányon pedig újabb bimbók jelennek meg.

Tarthatjuk felfuttatva, de akár ámpolnaként is megállja a helyét, ahogy a legtöbb kisebb levelű faj.

Hasonló cikkünk:  A kórházak növekvő adóssága orvostechnikai eszközök hiányához vezet, ez pedig osztályok bezárásához

Sunrise Hoya

Ez két Hoya hibridje, mégpedig az előbb említett lacunosa, valamint a Hoya obscura fajé. Ennek azonban az a különlegessége, hogy erősebb fény hatására az újonnan hozott levelei vörössé válnak, ha pedig megfelelő mennyiségű fény éri őket, akkor a színük sokáig megmarad. A virágzata lefelé csüng, sárgás vagy narancsos. Igazi ékkövei lehetnek az otthonunknak.

A virágok esténként remekül illatoznak, és akár 2-4 napig is díszíthetnek. Lehullás után nem sokkal már érkeznek az újabb bimbók, amikből hamarosan ismét csodálatos virágok nyílnak.

Ha szeretnénk, hogy a levelek színessé váljanak, akkor a legjobb számukra egy déli vagy nyugati fekvésű ablak, ahova a legjobb lógatva elhelyezni.

A Hoya bella

A Hoya bella egy bokros változat, ami sokban eltér a fent említett két fajtól. Levelei nem annyira húsosak, kevesebb vizet képesek tárolni, ezáltal jobban ügyelni kell az öntözésre. Nagyon érzékeny szobanövény, nem bírja a kiszáradást, hamar elpusztul.

Szereti azonban a hűvösebb szobákat, a forró lakásokban nem fogja magát jól érezni. Ha sikerül megtalálni nekik a tökéletes környezetet, akkor a virágzás sem marad el.

A lefelé lógó, fehéres és rózsaszínes virágai estefelé illatossá válnak, és nagyjából két hétig díszítik az otthonunkat. Ennek is van azonban egy sima zöld levelű változata, ami sokkal elterjedtebb és kevésbé igényes. Érdemes ezekkel próbálkozni első körben.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...