fbpx
20.3 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Putyin szerint Oroszországnak van jövője, Ukrajnának nincs

- Advertisement -

Moszkva. Kreml. Putyin címen fut a Rosszija 1 tévén az a műsor, amiben Vlagyimir Putyin azt mondta, hogy Ukrajna nem állít elő semmit, ezért nincs jövője, Oroszországnak pedig van – írja a 444 az MTI-re hivatkozva.

Putyin pénteken beszélgetett katonákkal a Kremlben, az Oroszország Hőse kitüntetések ünnepélyes átadása után, ahol elmondta:

„Elapadt mindenük, nincsen saját bázisuk. Ha nincs saját bázisuk, nincs saját ideológiájuk, nincs saját iparuk, nincs saját pénzük, nincs semmijük, akkor nincs jövőjük. Nekünk viszont van. Az önök harci teljesítményétől nagyon sok minden függ, vagyis Oroszország jövője, ez nyilvánvaló.”

Az orosz elnök szerint az ukrán hatóságok arcátlanságot követtek el azzal, hogy nem sorolták az oroszokat az ország őshonos nemzetei közé a vonatkozó törvényben.

„Mi soha ilyet nem teszünk. Ha nem kezdik el elpusztítani az oroszokat a történelmi területeinken, nem kezdik el elűzni onnan az embereket, ha nem nyilvánítják az oroszokat nem őshonos nemzetnek Ukrajnában… teljesen megőrültek” – mondta Putyin.

Hasonló cikkünk:  Egy orosz diszkontlánc Magyarországon is terjeszkedne, 200 üzlettel számolnak három éven belül

Megígérte, hogy el fog látogatni Oroszország új, Ukrajnától elcsatolt régióiba.

Szergej Lavrov külügyminiszter online üzenetet intézett a gázai övezeti háború ügyében folyó dohai fórumhoz. Azt mondta: „Már látható az Egyesült Államok Ukrajna által Oroszország ellen indított háborújának végeredménye. Említés történt itt a NATO bővítéséről, de a fő eredmény számunkra és egyébként mások számára is, akik ezt csak később fogják látni, hogy Oroszország máris sokkal erősebb, mint amilyen a háború előtt volt.”

Lavrov szerint ugyanez történt, amikor Napóleon „szinte egész Európát összegyűjtötte, hogy megtámadja Oroszországot”, és amikor Adolf Hitler másfél évszázaddal később ugyanezt tette. „Oroszország mindkét háború után erősebb lett” – mondta a miniszter.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...