fbpx
10.3 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

A roma modellprogramból nyert pénzből hagyományőrző disznóvágást rendeztek Tiszaroffon

- Advertisement -

A tiszaroffi roma nemzetiségi önkormányzat disznóvágásra költötte annak a 4,2 millió forintnak egy részét, amit a roma modellprogramok támogatásából nyert. A pályázatot a fideszes Sztojka Attila nevével korábban fémjelzett Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság írta ki 348 millió forint értékben – írta a Népszava.

A 4,2 millió forintból 1,2 millió forintot infrastrukturális fejlesztésekre kapott a tiszaroffi roma nemzetiségi önkormányzat, 3 milliót pedig a „roma közösség fejlesztését, kulturális értékek és javak megőrzését, a romák társadalmi és munkaerő-piaci integrációjának elősegítését” szolgáló támogatásokra. A lap szerint a nemzetiségi önkormányzat ebből a hárommillióból fedezte a disznóvágást.

Fotókat is közzé tettek, amik szerint két disznót vágtak le. A képeken előre legyártott táblákat fognak a résztvevők, rajtuk az elnyert pályázat kódjával és a magyar címerrel, valamint feliratokkal: Belügyminisztérium, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság.

Hasonló cikkünk:  Bloomberg: annyira elmérgesedett Matolcsy és Orbán között a viszony, hogy szóba se állnak egymással

Tiszaroff Farkas Flórián, a Lungo Drom elnökének szülőfaluja, ahol a Sztojka által most vezetett Cigány Közösségek Szövetségénél (CiKöSz) nem kérnek belőle:

„Soha többet Farkas Flórián, Soha többet Lungo Drom” – írta ki Facebook oldalára a CiKöSz.

A Népszavának nyilatkozó névtelen forrás felhívta a figyelmet, hogy a tiszaroffi eset nem példa nélküli és a kiosztott támogatások szerinte valójában a CiKöSz kampányát szolgálják. A CiKöSz indul ugyanis a nemzetiségi választáson és szeretne többséget szerezni az Országos Roma Önkormányzatban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...