fbpx

FRISS HÍREK

A Státusztörvény engedi az egyházi iskolák vezetőinek indoklás nélküli kirúgását, Szentesen ez meg is történt

- Advertisement -

Január 4-én indoklás nélkül visszahívták a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde éléről Karikó-Tóth Tibor igazgatót – írja a 444 a szeged.hu-ra hivatkozva.

Erre azért volt lehetőség, mert a Státusztörvényként ismert csomag rendelkezései ezt megengedik, így az iskolát fenntartó Szentesi Nagytemplomi Református Egyházközség Presbitériuma élt is vele.

A rendelkezés szerint az egyházi intézményekben nem kell indokolni a vezetői poszt kinevezés megszüntetését. Amíg az állami intézményekben van arra lehetőség, hogy pár napon belül kérjék az érintettek az indokok hivatalos dokumentálását, az egyházi fenntartásúaknál már nincs ilyen előírás.

Az igazgató mellett a szülők aláírásgyűjtésbe kezdtek, azt szeretnék elérni, hogy a Tiszántúli Református Egyházkerület vegye át az iskola fenntartását a szentesi presbitériumtól. Az iskolának 423 tanulója van, de már csaknem 800-an aláírták a petíciót. Lényegében arra lehet következtetni, hogy minden egyes diák családja tiltakozik a váratlan döntés ellen.

Hasonló cikkünk:  A kormány nagylelkűen adományoz a református egyháznak

Az intézmény Facebook oldalán hétfőn reggel közzétett nyilatkozatban azt írja a Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség presbitériuma, hogy az igazgató felmentése nem volt előzménynélküli, valamint kérik a diákok és a szülők türelmét a megbízott vezető felé.

„Talán hirtelen és váratlanul érte Önöket ez a döntés és annak híre, azonban kérem, fogadják el tőlünk azt a megállapítást, hogy ennek a testületnek a döntése – legyen ez most akármilyen nehezen érthető is – nem véletlenszerű, nem átgondolatlan, és főként nem önös érdekből született” – írják, amit Fehér Csaba lelkipásztor és Gyerkó Attila Levente főgondnok írt alá.

A nyilatkozatban továbbra sem esik szó a felmentés okairól.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...