fbpx

FRISS HÍREK

A dél-koreai cég szerint nem csak magyar dolgozókat, hanem vendégmunkásokat is leépítettek

- Advertisement -

Szerdán mi is megírtuk, hogy a dél-koreai Bumchun Precision Hungary Kft. úgy döntött, megválik több tucatnyi kölcsönzött magyar munkavállalójától, hogy vietnámiakat alkalmazzon helyettük.

A cég közleményben reagált a fentebbi hírre: „A kiléptetett bérelt dolgozók között magyar, vietnámi, kirgiz, ukrán munkatárs egyaránt szerepel”. Hozzátették, hogy az év végén plusz létszámra volt szükségük, amit „munkaerő-kölcsönző cégek munkatársainak bevonásával kezeltünk a szükséges termelési volumen fenntartása érdekében”, ez év elején azonban „az autóiparban tapasztalható megtorpanás” miatt „átmenetileg a decemberben bevont létszám csökkentésére” kényszerültek.

A közlemény szerint csak olyanok távoztak a cégtől, akik ezt maguk kérték vagy akikkel erről közös megegyezés született, továbbá „a bérelt munkatársak közül a koreai vezetés a további feladatok végzésére a megbízható, jobban teljesítő munkaerőt tartotta meg”.

A szerdai hírek szerint összesen hatvan emberről van szó, a cég létszáma a cégnyilvántartásban fellelhető legutóbbi adatok szerint csaknem négyszáz volt, a leépítés tehát a dolgozók 15 százalékát érinti.

Hasonló cikkünk:  Független szerkesztőségek kiállása a megtámadott Átlátszó mellett

Szijjártó Péter 2019 júliusában jelentette be, hogy az elektromos autók akkumulátoraihoz alkatrészeket gyártó Bumchun hazánkban építi meg első külföldi gyárát. A 13,3 milliárdos beruházást a magyar állam 2,65 milliárd forinttal támogatta meg, amiért munkahelyeket teremt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerdán közleményt adott ki, amelyben azt írta: kivizsgálja a Bumchun Precision Hungary Kft. „esetében kialakult helyzetet”.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...