fbpx
15.8 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

A távozó pedagógusokat azzal is fenyegetik, hogy soha többé nem taníthatnak

- Advertisement -

A jogsegélyszolgálatot is működtető TASZ jogásza már számos esettel találkozott, amikor a munkáltatók hatalmi pozíciójukkal visszaélve, az egyébként is bonyolult jogi szabályozást szándékosan félreértelmezve próbálták megnehezíteni a távozó pedagógusok dolgát.

Takács Ádám szerint az augusztus elsejéig fennálló feltételek mellett távozó pedagógusoknak meg kell kapniuk az utolsó havi bérüket, vagyis egy hónapig arra az időszakra is jár pénz. Amikor pedig már nem dolgoznak, a szabadságukat meg kell váltani abban az időszakban, amikor már a lemondási idejét tölti. Sok munkáltató szokott azzal próbálkozni, hogy ezekre a napokra kiveteti a szabadságot a munkavállalóval, pedig ez jogellenes, szögezte le.

A státuszváltás alapjogi szempontból egyébként is aggályos – véli a jogvédő szervezet. Külön probléma, hogy még a végkielégítéseket is csökkentett mértékben fizetik ki. Az utóbbi időben olyan megkeresések is érkeztek hozzájuk, amelyekben azzal fenyegetik a pedagógusokat, hogy ha kilépnek, akkor soha többé nem helyezkedhetnek el a pályán, pedig nincs ilyen szabály, ha valaki lemond – mivel közalkalmazottaknál nem felmondásról, hanem lemondásról beszélhetünk –, és utána újra szeretne máshol tanítani, annak nincs jogi akadálya.

Hasonló cikkünk:  Aki június 9-én külföldön lesz, az nem voksolhat az önkormányzati választáson

via RTL

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...