fbpx

FRISS HÍREK

A református egyház közleményben kéri, hogy tisztelettel beszéljenek róluk

- Advertisement -

A Magyarországi Református Egyház Zsinata Elnökségi Tanácsa közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy az a hangvétel és stílus, amely az elmúlt hetekben a Magyarországi Református Egyházzal kapcsolatban közéleti és egyéb fórumokon megnyilvánult, méltatlan nem csak az egyházhoz, hanem a tisztességes közéleti vitákhoz is.

Számos kritika és támadás érte a református egyházat a kegyelmi botrány februári kirobbanása óta, amiben Balog Zoltán püspök Novák Katalin tanácsadójaként támogatta K. Endre kegyelmi indítványát. Balog ugyan távozott a zsinat elnöki pozíciójából, de maradt püspök, és a Dunamelléki egyházkerület vezetésétől sem vált meg.

A református egyház a közleményben leírja, hogy akik illetékességből vagy illetéktelenül a belső ügyeit megvitatják, tegyék ezt azzal a tisztelettel és méltányossággal, amely egy több évszázados egyházi közösséget, annak vezetőit és tagjait ebben az országban megillet. Hozzátették, az egyház mind a testületeikben, mind egyéb fórumokon azon munkálkodnak, hogy a református egyház megújuljon, ehhez pedig várnak minden jóakaratú és egyházszerető embert és közösséget – zárják nyilatkozatukat.

Hasonló cikkünk:  Budapesten megtámadták az ellenzéki aláírásgyűjtőket

A református egyház négy püspöke (köztük Balog Zoltánnal) egy másik csütörtöki közleményben azt írta, egyetértenek abban, hogy támogatják Pásztor Dániel tiszáninneni püspök a Zsinat lelkészi elnöki tisztségre, valamint Steinbach József dunántúli püspök a Zsinat lelkészi alelnöki tisztségre jelölését.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...