fbpx
11.5 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Megerősítette a rendőrség, hogy vizsgálják a LED-panelen megjelent rasszista felirat ügyét

- Advertisement -

Mégpedig információs rendszer vagy adat megsértése vétségének gyanúja miatt.

Mint arról beszámoltunk, egy rasszista felirat – „Cigányoknak tilos a belépés!” – jelent meg hétfőn a Kozák Ital még meg sem nyitott Izsáki úti üzletének LED-es hirdetőtábláján. A Kozák Ital Kft. Facebook-oldalán közölte – és ügyvezető igazgatója a KecsUP-nak személyesen elmondta -, „feltörték”, meghekkelték a hirdetőtáblát, a szövegtől teljes mértékben elhatárolódnak, és amint észrevették, azonnal rendőrségi feljelentést tettek.

Kedden megkerestük a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát, szerdán megkaptuk a választ.

„Az esettel összefüggésben a sértett feljelentést tett. A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán – információs rendszer vagy adat megsértése vétségének gyanúja miatt – vizsgálják a történteket. A bűncselekmények büntetési tételeinek minimumát és maximumát a Büntető Törvénykönyv szabályozza; az egyes ügyekben az illetékes bíróság ezt figyelembe véve hoz jogerős ítéletet és szabja ki a büntetést” – közölte a rendőrség.

Hasonló cikkünk:  Fiatal tehetségek koncertje a Kecskeméti Kodály Iskola dísztermében

Mint utánanéztük, a Büntető törvénykönyv 423. szakaszának (1) bekezdése szerint „aki információs rendszerbe az információs rendszer védelmét biztosító technikai intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul belép, vagy a belépési jogosultsága kereteit túllépve vagy azt megsértve bent marad, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az esetről bővebben itt írtunk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...