fbpx
21.8 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

A leggazdagabb magyarok 675 milliárd forintot mozgattak át vagyonkezelő alapítványokba

- Advertisement -

Aki ma Magyarországon gazdag, annak több lehetősége van a vagyonukat biztonságban, a nyilvánosság előtt rejtve tudni. Ilyennek számítottak a bizalmi vagyonkezelők, majd a magántőkealapok, most pedig a vagyonkezelő alapítványok az új kedvenc.

Az Orbán-kormány intézkedésein is múlik az új irányvonal. A kormány megnyirbálta a bizalmi vagyonkezelők adókedvezményeit, ugyanis hasonlóan a vagyonkezelő alapítványokhoz adómentesen lehetett ki-, bepakolgatni a vagyont.

Az is elvehette a gazdagok kedvét a bizalmi vagyonkezelőktől (amelyeket a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi felügyelete bármikor ellenőrizhetett), hogy az egyik legnagyobb, a Primus Trust Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. a jegybank szerint üzletszerűen nyújtott kölcsönöket úgy, hogy nem volt engedélye hitelezői tevékenységre.

A leggazdagabbak úgy gondolhatták, hogy vagyonuk nagyobb biztonságban van valamilyen más formában. Ez pedig a vagyonkezelői alapítvány, melyre csupán egy bírósági bejegyzésre van szükség, némi titoktartásra pedig ez is lehetőséget biztosít. Az ugyan kiderülhet, hogy ki az alapítvány létrehozója, de a kedvezményezette(ke)t nem kell nevesíteni, arról akár a vagyon kiadásakor is dönthet a kuratórium.

Hasonló cikkünk:  Nem tétlenkednek a hatvanpusztai Orbán-rezidencián, újabb épületekkel bővül a birtok

A két esemény hatására tavaly nyár közepétől tömegesen kezdtek megjelenni a nyilvántartásban a vagyonkezelői alapítványok.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...