fbpx

FRISS HÍREK

Májusban adják majd át a forgalomnak az M44-es út Szentkirály és Tisza közötti szakaszát

- Advertisement -

Dankó Béla fideszes parlamenti képviselő februárban még márciusra ígérte az M44-es autóút egy új, néhány kilométeres szakaszának átadását, de ez nem történt meg. A Lázár János vezette közlekedési tárca a 444.hu kérdésére május elejére datálta a forgalomba helyezést.

Április első napjaiban Dömötör Csaba államtitkár Tiktok-videójában már nem ígért konkrét időpontot az M44-esre, ahogy fogalmazott „nemsokára ez megvalósul” – azonban ezt a teljes útszakaszra mondta, miközben az csak 2025 nyarára készül el.

Az M44 szóban forgó szakasza azért jelentős, mert lerövidíti Kecskemét és a Tisza-híd közötti utat, valamint két települést is elkerül. Jelenleg az M44-es a Tiszától Békéscsabáig használható.

A minisztérium tájékoztatása szerint az M44-es műszaki átadás-átvétele lezárult ugyan, de a forgalombahelyezési eljárás még folyik, és „a gyorsforgalmi úti szakasz megnyitása 2024. május elejéig tervezett”. 

A minisztérium közlése szerint ezen felül idén még két autópálya-szakaszt fognak forgalomba helyezni. A dél-dunántúli M6-os sztráda utolsó szakaszát, a Bóly és országhatár közötti nagyjából húsz kilométert – aminek műszaki adásvétele szintén lezárult már – két ütemben adják át a forgalomnak.

Hasonló cikkünk:  Bács-Kiskunban egyre többen adnak vért

Május elejére ígérik a Bóly és Villány közötti nagyjából 13 kilométer forgalomba helyezését, míg az utolsó, Villány és az országhatár közötti szakaszét akkorra, amikorra a horvátok is elkészülnek az onnan Eszék és az ország belseje felé továbbvezető A5-össel.

És lesz még egy forgalomba helyezés idén, várhatóan decemberben: akkorra kell elkészülnie az M85-ös Fertőrákos és Sopron országhatár közötti, a legutolsó, múlt év végi drágulással már 53 milliárd forintba kerülő szakaszának.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...