fbpx

FRISS HÍREK

Törökország legfőbb ellenzéki pártja nagy választási győzelmet aratott Isztambulban és Ankarában

- Advertisement -

Törökország legfőbb ellenzéki pártja aratott győzelmet Isztambulban és Ankarában a helyi választásokon, amivel az elmúlt több mint két évtized legnagyobb vereségét mérte Recep Tayyip Erdogan elnökre és Igazság és Fejlődés Pártjára.

Vasárnap Isztambulban az urnák több mint 95 százalékát kinyitották, Ekrem Imamoglu, a Republikánus Néppárt (CHP) polgármestere kijelentette, hogy több mint egymillió szavazattal győzte le a kormányzó AK-párt jelöltjét.

Erdogan abban reménykedett, hogy kevesebb mint egy évvel azután, hogy harmadik elnöki ciklusát kivívta, visszaszerzi az irányítást a két legnagyobb török város felett. A török elnök 21 évvel ezelőtti hatalomra jutása óta ez volt az első alkalom, hogy pártja országszerte vereséget szenvedett az urnáknál.

A fővárosban, Ankarában az ellenzéki polgármester, Mansur Yavas annyira megelőzte riválisát, hogy győzelmet hirdetett, amikor még csak a szavazatok kevesebb mint felét számolták össze.

Hasonló cikkünk:  Március közepétől vízummentesen utazhatunk Kínába

A CHP Törökország számos nagyvárosában is a győzelem felé halad, beleértve Izmirt és Bursát, Adanát és Antalyát.

A 70 éves Erdogan elnök elismerte, hogy a választások nem úgy zajlottak, ahogy remélte, de azt mondta ankarai támogatóinak, hogy ez „nem a végét jelenti számunkra, hanem inkább fordulópontot”.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...