fbpx

FRISS HÍREK

Megnyitották a játszótereket, de figyelni kell mivel és hogyan játszanak a gyerekek

- Advertisement -

Mától megint nyitva vannak a játszóterek, de a szabály itt is az, mint általában. Tartani kell a másfél méter távolságot. Hogy erre hogyan tudnak figyelni a gyerekek, akik nem tudják, hogy ez mekkora távolság, nem tudjuk. Tegyük fel, hogy a szülők fegyelmezettek, és ők figyelnek arra, hogy a gyerkőcök elég messze legyenek egymástól. Azt azért nem gondoljuk, hogy mérőszalaggal mennek le játszani, de mi ezt megtettük. Igaz, nem játszottunk, hanem dolgoztunk. Hogy leírhassuk, mire jó, ha figyelnek a szülők.

Vannak játékok, amelyeken nem tartható a másfél méter

Bizonyos játékoknál simán tartható a másfél méter, legyen az egy nagyobb mászóka, vagy egy nagyobb homokozó. Sok az egyedi játék, amelyek amúgy is kellő távolságban vannak egymástól, így ezek használatánál szemmértékre is bőven megvan a másfél méter.

Azonban vannak olyan eszközök, amelyeken egyszerűen nincs lehetőség tartani ezt a távolságot. Négy játszóteret teszteltünk le, és mindnél azt láttuk, hogy a párban lévő hinták másfél méteren belül vannak egymáshoz. Az ülőlapok közepét vettük alapul, így mértük le a távolságot. Jellemzően 120 és 130 cm-re vannak egymástól. A Mátis Kálmán utcában 140 cm-t mértünk, itt már majdnem megvan a kellő távolság. De még itt is, egyszerre egy gyerek tud hintázni, ha be akarják tartani a szabályokat a szülők.

Hasonló cikkünk:  Szemereyné Pataki Klaudia lesz a kormánypártok polgármester-jelöltje

Mátis Kálmán utca:

Temes tér:

Melinda utca:

Homokbánya (bringaparknál):De ilyenek azok a libikókák vagy az ehhez hasonló játékok is, amelyeknek rövid a száruk, mint például a Temes téren ez. Itt még 120 cm-re sem ülnének a gyerekek egymástól.

Pont ilyen a Melinda utcánál lévő forgó is, ahol a legtávolabb lévő ülőkék is csupán 120 cm-re vannak egymástól. Szóval amennyiben szigorúan veszik a szülők és az ellenőrző városrendészek a játszóterek biztonságos használatát, akkor ezekre figyelni kell.

Egyelőre nem láttunk tömeget

Amúgy a négy játszótéren összesen egyetlen gyermeket találtunk. De a napsütés, a meleg és a szabályok folyamatos enyhítése biztosan kicsalja majd a családokat ezekre a helyekre.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...