fbpx

FRISS HÍREK

Megnyitották a játszótereket, de figyelni kell mivel és hogyan játszanak a gyerekek

- Advertisement -

Mától megint nyitva vannak a játszóterek, de a szabály itt is az, mint általában. Tartani kell a másfél méter távolságot. Hogy erre hogyan tudnak figyelni a gyerekek, akik nem tudják, hogy ez mekkora távolság, nem tudjuk. Tegyük fel, hogy a szülők fegyelmezettek, és ők figyelnek arra, hogy a gyerkőcök elég messze legyenek egymástól. Azt azért nem gondoljuk, hogy mérőszalaggal mennek le játszani, de mi ezt megtettük. Igaz, nem játszottunk, hanem dolgoztunk. Hogy leírhassuk, mire jó, ha figyelnek a szülők.

Vannak játékok, amelyeken nem tartható a másfél méter

Bizonyos játékoknál simán tartható a másfél méter, legyen az egy nagyobb mászóka, vagy egy nagyobb homokozó. Sok az egyedi játék, amelyek amúgy is kellő távolságban vannak egymástól, így ezek használatánál szemmértékre is bőven megvan a másfél méter.

Azonban vannak olyan eszközök, amelyeken egyszerűen nincs lehetőség tartani ezt a távolságot. Négy játszóteret teszteltünk le, és mindnél azt láttuk, hogy a párban lévő hinták másfél méteren belül vannak egymáshoz. Az ülőlapok közepét vettük alapul, így mértük le a távolságot. Jellemzően 120 és 130 cm-re vannak egymástól. A Mátis Kálmán utcában 140 cm-t mértünk, itt már majdnem megvan a kellő távolság. De még itt is, egyszerre egy gyerek tud hintázni, ha be akarják tartani a szabályokat a szülők.

Hasonló cikkünk:  Miért jönnek és mennyit keresnek az ázsiai vendégmunkások, és valóban kirúgják miattuk a magyarokat?

Mátis Kálmán utca:

Temes tér:

Melinda utca:

Homokbánya (bringaparknál):De ilyenek azok a libikókák vagy az ehhez hasonló játékok is, amelyeknek rövid a száruk, mint például a Temes téren ez. Itt még 120 cm-re sem ülnének a gyerekek egymástól.

Pont ilyen a Melinda utcánál lévő forgó is, ahol a legtávolabb lévő ülőkék is csupán 120 cm-re vannak egymástól. Szóval amennyiben szigorúan veszik a szülők és az ellenőrző városrendészek a játszóterek biztonságos használatát, akkor ezekre figyelni kell.

Egyelőre nem láttunk tömeget

Amúgy a négy játszótéren összesen egyetlen gyermeket találtunk. De a napsütés, a meleg és a szabályok folyamatos enyhítése biztosan kicsalja majd a családokat ezekre a helyekre.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...