fbpx
13.6 C
Kecskemét
2022. szeptember 29., csütörtök

FRISS HÍREK

Bányai Gábor nem szavazott betegen, és nem sértett szabályt a kórházi látogatáskor

Miután országos hír lett (mi is megírtuk), hogy Bányai Gábor, a Bács megyei 5. választókerület országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) koronavírussal kórházba került (azóta pedig lélegeztetőgépre tették), az interneten sokan azzal támadják, hogy bezzeg előtte még megszavazta a veszélyhelyzet újbóli meghosszabbítását a parlamentben. Február 24-én posztolta, hogy kórházban van, a szavazás pedig február 22-én volt. És azt is felhántorgatják, hogy a látogatási tilalom ellenére, látogatást tett a kiskunhalasi járványkórházban, ahol beteg édesanyjával is találkozott. Nézzük, mi is történt.

Bányai Gábor nem szavazott

Minden bizonnyal az téveszti meg a kommentelőket, hogy 133 képviselő igen szavazatával fogadták el a veszélyhelyzet újbóli meghosszabbítását. Ez volt február 22-én. Orbán Viktor ugyanis bátor 133 képviselőről beszélt majdnem egy éve, amikor szembe kellett minannyiunknak nézni a koronavírussal, és akkor a miniszterelnök a kormánypárti képviselőkről beszélt, mondván, hogy neki ennyi ember kell ahhoz, hogy meghozzák azokat az intézkedéseket, amelyekre szerinte akkor szükség volt. 133 képviselő ül ugyanis a Fidesz-KDNP soraiban, és éppen ennyi szavazat kell a 2/3-hoz. Csakhogy a múlt hétfői szavazáson ez a 133 szavazat nem csupán a kormánypárti farkciókból érkezett a jegyzőkönyv szerint. Nem is érkezhetett, mert ezekből összesen hárman hiányoztak, köztük Bányai Gábor képviselő is. De végül meglett a 133 szavazat, ugyanis két független képviselő és a nemzetiségi képviselő is igent nyomott.

Hasonló cikkünk:  Kormánybiztos: Nem elvesztegetett pénz és idő, ami elment az intermodális csomópontra

Tehát Bányai Gábor nem volt ott, nem vett részt a szavazáson, ahogyan a nap többi szavazásán sem.

parlament.hu

A szabályzat szerint általánosságban tilos a látogatás, de van rá egyéni lehetőség

Ami pedig a látogatási tilalmat illeti. Valóban az van. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy senki nem mehet be “az utcáról” a kórházba. Bányai Gábor február 19-én posztolta, hogy lehetőséget kapott édesanyja meglátogatására a járványkórházban. Éppen az ápolók napján. Képet is tett fel a Facebookra.

Hasonló cikkünk:  Fegyveres migránsoknak nézték az airsoft csapatot Helvécián

Facebook/Bányai Gábor országgyűlési képviselő

Megnéztük a látogatással kapcsolatban, mit ír a kiskunhalasi kórház (nem járványkórház, hanem a “rendes”) szabályzata.

Tehát bizonyos esetekben az osztályvezető főorvos engedélyével meg lehet látogatni súlyos, életveszélyes állapotban lévő betegeket. Nézzük, hogy konkrétan a járványkórház területén milyen szabály van erre.

Vagyis az sem igaz, hogy főleg a járványkórház területére nem lehet bemenni látogatni. Sőt, itt nem is olvasható, hogy kizárólag súlyos, életveszélyben lévő beteget lehet látogatni. Ebből a dokumentumból kiderül, hogy teljes védőfelszerelésben szabad csak itt a betegeket látogatni, és leginkább a látogató magassága, testsúlya, lábmérete a korlátozó tényező, tekintettel a felszerelésre.

Javul az állapota

Szerkesztőségünk szerint ebben az esetben nincs helye politikának, mert egy ember küzdelméről van szó a betegséggel szemben. Úgy tudjuk, hogy bár lassan, de folyamatosan javul Bányai Gábor állapota.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...