fbpx

FRISS HÍREK

Bányai Gábor nem szavazott betegen, és nem sértett szabályt a kórházi látogatáskor

- Advertisement -

Miután országos hír lett (mi is megírtuk), hogy Bányai Gábor, a Bács megyei 5. választókerület országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) koronavírussal kórházba került (azóta pedig lélegeztetőgépre tették), az interneten sokan azzal támadják, hogy bezzeg előtte még megszavazta a veszélyhelyzet újbóli meghosszabbítását a parlamentben. Február 24-én posztolta, hogy kórházban van, a szavazás pedig február 22-én volt. És azt is felhántorgatják, hogy a látogatási tilalom ellenére, látogatást tett a kiskunhalasi járványkórházban, ahol beteg édesanyjával is találkozott. Nézzük, mi is történt.

Bányai Gábor nem szavazott

Minden bizonnyal az téveszti meg a kommentelőket, hogy 133 képviselő igen szavazatával fogadták el a veszélyhelyzet újbóli meghosszabbítását. Ez volt február 22-én. Orbán Viktor ugyanis bátor 133 képviselőről beszélt majdnem egy éve, amikor szembe kellett minannyiunknak nézni a koronavírussal, és akkor a miniszterelnök a kormánypárti képviselőkről beszélt, mondván, hogy neki ennyi ember kell ahhoz, hogy meghozzák azokat az intézkedéseket, amelyekre szerinte akkor szükség volt. 133 képviselő ül ugyanis a Fidesz-KDNP soraiban, és éppen ennyi szavazat kell a 2/3-hoz. Csakhogy a múlt hétfői szavazáson ez a 133 szavazat nem csupán a kormánypárti farkciókból érkezett a jegyzőkönyv szerint. Nem is érkezhetett, mert ezekből összesen hárman hiányoztak, köztük Bányai Gábor képviselő is. De végül meglett a 133 szavazat, ugyanis két független képviselő és a nemzetiségi képviselő is igent nyomott.

Hasonló cikkünk:  Rekordot döntött a futók létszáma Szentkirályon (galériával)

Tehát Bányai Gábor nem volt ott, nem vett részt a szavazáson, ahogyan a nap többi szavazásán sem.

parlament.hu

A szabályzat szerint általánosságban tilos a látogatás, de van rá egyéni lehetőség

Ami pedig a látogatási tilalmat illeti. Valóban az van. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy senki nem mehet be „az utcáról” a kórházba. Bányai Gábor február 19-én posztolta, hogy lehetőséget kapott édesanyja meglátogatására a járványkórházban. Éppen az ápolók napján. Képet is tett fel a Facebookra.

Facebook/Bányai Gábor országgyűlési képviselő

Megnéztük a látogatással kapcsolatban, mit ír a kiskunhalasi kórház (nem járványkórház, hanem a „rendes”) szabályzata.

Tehát bizonyos esetekben az osztályvezető főorvos engedélyével meg lehet látogatni súlyos, életveszélyes állapotban lévő betegeket. Nézzük, hogy konkrétan a járványkórház területén milyen szabály van erre.

Vagyis az sem igaz, hogy főleg a járványkórház területére nem lehet bemenni látogatni. Sőt, itt nem is olvasható, hogy kizárólag súlyos, életveszélyben lévő beteget lehet látogatni. Ebből a dokumentumból kiderül, hogy teljes védőfelszerelésben szabad csak itt a betegeket látogatni, és leginkább a látogató magassága, testsúlya, lábmérete a korlátozó tényező, tekintettel a felszerelésre.

Javul az állapota

Szerkesztőségünk szerint ebben az esetben nincs helye politikának, mert egy ember küzdelméről van szó a betegséggel szemben. Úgy tudjuk, hogy bár lassan, de folyamatosan javul Bányai Gábor állapota.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...