fbpx

FRISS HÍREK

Cikkünk után nevet változtatott a Széchenyivárosi Zöld és Pont

- Advertisement -

A Széchenyivárosi Zöld és Pont Polgári Jogi Társaság alapító okirata (ha volt) csatlakozott a gránitszilárdságú dokumentumok sorához. Már amennyiben a gránitszilárdságún azt értjük, hogy gyorsan és/vagy gyakran változik.

Orbán Viktor, amikor a kormánypárti többség elfogadta 2012-ben az Alaptörvényt (leváltva ezzel az Alkotmányt), azt mondta, hogy gárnitszilárdságú jogszabályt alkottak. A gránit valóban szilárd kőzet, de miután az Alaptörvény 9 év alatt 9 alkalommal módosult (esetleg pont úgy, ahogy a kormányzati politika megkívánta), inkább gyurmapuha ez, nem gránitszilárd.

Amennyiben volt alapító okirata a Széchenyivárosi Zöld és Pont Polgári Jogi Társaságnak, az sem élt meg túl sok időt. Miután a szervezet civilségét több soron is hangsúlyozták, megírtuk, hogy ez a szervezeti forma nem számít civilnek. Olyannyira nem, hogy gazdasági érdek is állhat a polgári jogi társaságok mögött, a nyereséget pedig szét is oszthatják a tagok között. Január 28-án írtuk a cikket. Február 3-án tudatta Szamler László (a Széchenyivárosban fideszes képviselőjelölt volt, de nem nyert az önkormányzati választáson) a Zöld és Pont Facebook oldalán (utalva a KecsUP-ra), hogy Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság az új neve a szervezetnek, ugyanakkor a céljaik nem változtak.

Hasonló cikkünk:  Nagyfokú az aszály az Alföldön már áprilisban - megismétlődhet a tragikus 2022-es év

Így most már jogilag valóban civil szervezetnek számít a Zöld és Pont.

Facebook/Széchenyivárosi Zöld és Pont

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...