fbpx
22 C
Kecskemét
2024. május 4., szombat

FRISS HÍREK

Karantén helyett szavazni volt a fideszes honatya?

- Advertisement -

Bár márciusban megkapta az oltást, elkapta a koronavírust a fideszes Becsó Zsolt, aki enyhébb tünetekkel megúszta a fertőzést. Becsó saját Facebook-oldalán számolt be róla, hogy koronavírus miatt tíz napja karanténban van, a szerdai nap azonban az utolsó az elzártságban.

Telex azonban észrevette, hogy kedden pedig Becsó szavazatára is szükség volt azoknak a kétharmados törvényeknek az elfogadásához, amelyekkel alapítványi fenntartás alá kerül a magyar felsőoktatás 70 százaléka, az állam pedig több ezermilliárd forintnyi közvagyont ad oda fideszes delegáltak által vezetett szervezeteknek. A lap kérdést küldött a Fidesz-frakció sajtóosztályának, hogy miként vehetett részt a képviselő a szavazásokon múlt héten, ha bejegyzése szerint tíz napja karanténban van. Válaszukban azt írták:

Becsó Zsolt képviselő úr részt vett a múlt keddi szavazáson, onnan hazatérve végeztetett koronavírus-tesztet. Mindenben a szabályoknak megfelelően járt el.

Becsó ugyanakkor a Facebook-posztjában több helyen is utal arra, hogy május 5-én jár le a tíznapos karantén. Az első mondatban úgy fogalmaz, hogy „a hatósági házi karantén utolsó napja”, majd a tünetekről is azt írja, hogy „a 10 nap során (…) enyhék voltak”, és azzal zárja, hogy a munkát holnaptól folytatja. Ez alapján tehát ellentmondás van a képviselő bejegyzése és a Fidesz-frakció válasza között.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...