fbpx

FRISS HÍREK

A tanárok maradjanak csak tanárok, úgysem találnak más munkát

- Advertisement -

Maruzsa Zoltán államtitkár cinikus hozzáállásáról nyilatkozott az rtl.hu-nak Komjáthy Anna, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete választmányi elnöke – írja a Telex.

A szervezet erkölcsi győzelemként értékelte a Kúria két nappal ezelőtti döntését, mely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja. Komjáthy a legutóbbi egyeztetésről is beszámolt a kormány és a szakszervezet között.

Eszerint Maruzsa Zoltán államtitkár hozzáállása cinikus volt, és

„A legutóbbi tárgyaláson az államtitkár úr, Maruzsa Zoltán, azt mondta, hogy hát, most, hogy ilyen rosszul megy a gazdaság, nehezebben fognak tudni elhelyezkedni azok a pedagógusok, akik föl akarnak mondani. Ezért aztán majd meggondolják, hogy felmondanak-e.”

Az RTL utánajárt, hogy valóban elhangzott-e ilyesmi. Azt a választ kapták, hogy igen, Maruzsa tényleg ezt mondta a tárgyaláson, de szerintük ez csak azért volt így, mert a tanárok érveltek a munkaerőpiac jelentős elszívó hatásával, az államtitkár pedig csak jelezte, hogy az a jövőben csökkenni fog.

Hasonló cikkünk:  Több fegyveres járőr a közterületeken - nagyobb fokozatra kapcsolták a terrorkészültséget Magyarországon

A pedagógus-szakszervezetek alapvetően két dolgot szeretnének: a kormány által ajánlott 10 százalékon felül a tanárok garantált illetménye további 45 százalékkal emelkedjen, valamint a kötelező óraszámuk heti 22 órára csökkenjen – ezekről azonban már évek óta nem tudnak megegyezni a kormánnyal.

Az Orbán-kormány azonban a következő két évben is „legalább 10-10 százalékos béremelést” javasol, az óraszámcsökkentést pedig nem tekinti reálisnak. A szakszervezetek azt is követelik, hogy ne csak a pedagógusoknak, hanem az összes oktatásban dolgozónak a garantált alapilletménye ne legyen kevesebb, mint a közalkalmazottaké.

via telex.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...