fbpx

FRISS HÍREK

Gyengült Demeter Szilárd kultúrvezér pozíciója

- Advertisement -

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója nem sokat tudott lendíteni a magyar irodalmi és zenei életen. Elvesztette miniszteri biztosi posztjait és az ötödik Orbán-kormány forrásait és lobbiereje nagy részét is. Egy politikai korszakhoz kulturális kurzus is kell, tudja ezt Orbán Viktor is, így Demeter szinte mindent megkapott a kultúrharcosi feladatához.

Kapott 17 milliárdot, hogy a PIM-ből irodalmi központot alakítson ki, a nemzeti könyvtárat is megkapta és ő felelt „a magyar könnyűzene koordinálásáért és társadalmasításáért” is, erre 23 milliárdos programot talált ki. Az eredmények azonban elmaradtak, ami él és működik, az az általa létrehozott Térey-díj, amit többen is visszautasítottak, azonban nagy segítséget jelent a középgenerációs íróknak, költőknek. Működik a Digitális Akadémia, Jászberényi Sándor főszerkesztésével pedig elindult a külföldi könyvkereskedésekben terjesztett The Continental Literary Magazine, aminek célja a legjobb kortárs magyar irodalom külföld felé való megmutatása.

Hasonló cikkünk:  Varga Mihálynak azonnal elő kell teremtenie több, mint 63 milliárd forintot

Demeternek nem sikerült összehozni az Élet és Irodalom ellenlapját, és nem forrta ki magát az általa megálmodott, alternatívát jelentő írógeneráció sem.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Két új kecskeméti polgármesterjelölt – bővülhet még a számuk

Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk és Király József, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltje is leadta - Szemereyné...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...