fbpx
19.4 C
Kecskemét
2022. május 16., hétfő

FRISS HÍREK

A most alakuló lehet minden idők leggazdagabb magyar kormánya

Milliárdokban mérhető a leendő kormány – hivatalosan még be nem jelentett – tagjainak összesített vagyona, még akkor is, ha a vagyonnyilatkozati rendszer finoman szólva sem alkalmas arra, hogy teljes képet adjon a politikusok ingóságairól és ingatlanairól.

Bár hivatalos bejelentés még nincs, szerda óta nagyjából biztosan lehet tudni, kik lehetnek az új kormány tagjai. Orbán Viktor ugyanis a Karmelita kolostorban folytatott megbeszélést politikusokkal a kormányalakításról, ahol

 • Csák János,
 • Gulyás Gergely,
 • Lázár János,
 • Nagy István,
 • Nagy Márton,
 • Navracsics Tibor,
 • Palkovics László,
 • Pintér Sándor,
 • Rogán Antal,
 • Semjén Zsolt,
 • Szalay-Bobrovniczky Kristóf
 • és Varga Judit

vett részt – miközben Szijjártó Péter és Varga Mihály igazoltan volt távol, mindketten hivatalos külföldi úton vettek ugyanis részt.

Nincs ugyanakkor könnyű dolga annak, aki utána akar járni annak, hogy mekkora vagyonnal rendelkeznek Orbán Viktor ötödik kormányának leendő tagjai. Papíron a legkönnyebb a már most is miniszter vagy országgyűlési képviselő tárcavezetők vagyonának összegyűjtése lenne, hiszen nekik kötelező minden évben vagyonnyilatkozatot leadniuk. Igen ám, de a magyar szabályozás meglehetősen „megengedő”, így nem is csoda, ha a vagyonnyilatkozatok leadását évek óta botrányok, leleplezések, magyarázkodások és viszontvádaskodások követik. De mivel ez a legkézzelfoghatóbb dokumentum a politikusok vagyonosodásáról, ezért mi is kénytelenek vagyunk ehhez is nyúlni.

Hasonló cikkünk:  Ingyenessé tette a bajai önkormányzat a tömegközlekedést, a kormány szerint jogellenesen

A vagyonnyilatkozatok körüli problémákat kiválóan mutatja például magának a miniszterelnöknek a bevallása. Orbán Viktor dokumentuma ugyanis szinte teljesen üres, a korábbiakhoz hasonlóan sehol egy megtakarítás, értékpapír, nagyobb értékű műtárgy, a változás mindössze annyi, hogy feleségével együtt tavaly visszafizették a korábbi, 2002-ben felvett, 20 milliós hitelük utolsó, 882 ezer forintos részletét is.

Hasonló cikkünk:  444: Nagyot hazudott Orbán sajtófőnöke az EU-s pénzekről

A kormányfő ezen felül a vagyonnyilatkozatában feltüntet egy XII. kerületi lakást (amely fele részben az övé) és a felcsúti házat, amely teljes egészében az ő tulajdona. Magyarán Orbán bár felveszi miniszterelnöki (tavaly havi bruttó 1 millió 507 ezer forint) és képviselői fizetését (márciustól már bruttó 1 millió 211 ezer forint, azelőtt 1 millió 103 ezer forint), ám abból egy fillérnyi megtakarítása sem marad. Hiába, a sok gyerek viszi a pénzt, még akkor is, ha van közte olyan, aki már a saját lábára állt.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...