fbpx

FRISS HÍREK

Pesty László első „ügye” a Kecskemét melletti gyümölcsfeldolgozó pár milliárdos csalása

- Advertisement -

A 24.hu írta meg hétvégén, hogy Pesty László közzétette az első ügyet, ami szerinte a NER működését mutatja be. Pesty László a „Lölő-jelenség” és a NER gazdasági hátországát átszövő korrupció elleni fellépés szószólójaként az elmúlt két hónapban végignyilatkozta a független médiumokat, és azt állította: ősfideszesként azért vitte a témát a nyilvánosság elé, mert számos olyan ügyről van tudomása, melyben a politika által támogatott szereplők visszaéltek hatalmukkal.

A Pesty által közzétett első ilyen ügyben a levél szerzője B.E. és az ügy, amiről ír, a Hírös-Vital Zrt. által megkezdett konzervipari beruházás:

Saját életem és a saját cégcsoportom teljesen valószerűtlen és hihetetlen, de legfőképpen a Magyar Igazságszolgáltatás sérelmére és az én joghátrányomra bűncselekményként elkövetett eseményeit, cselekményeit kívánom nyilvánosságnak rendelkezésre bocsátani – írta bevezetőképp a levél küldője, B. E., aki elmeséli, hogy három évet letartóztatásban töltött, ám „az Úristen minden tekintetben megóvta”, ezért augusztusban szabadulhatott.

A munkamódzser

Ahogy B.E. írja, a munkamódszerük a következő: „a kiválasztott gazdasági erőteret NAV- és mindenféle egyéb hatósági vizsgálatokkal legyengítették, majd a lejáratott és legyengített erőtér tulajdonosát, ügyvezetőjét börtönbe tették, lehetőleg minél több társával együtt, maga a gyanúsítás egy kitalált, kreált, fiktív költségvetési csalás gyanúja, ugyanis korunk kulákjai a költségvetési csalók, majd a megfélemlített erőtér embereit a börtön általi kényszervallatással, különböző ügyészi egyezségek révén, rávették a legbensőbb információk átadására, és így megtalálták azon «huncutságokat», amelyek valós bűncselekmények, és ezen valós bűncselekmények révén vádat emelve, utólagosan legalizálásra kerül az egész eljárás, vagyonelvétel pedig a törvényesség látszatát kapja, mert menet közben, vagy kicsi pénzért tulajdonos-váltás történik, vagy a felszámolás útján kerül új tulajdonosához a cég vagy cégcsoport. És ebben az esetben a gyanúsítás és a vádemelés közös halmazzal gyakorlatilag nem bír, mivel megtalálják a tőkeszegény magyar vállalkozók füle mögött minden esetben azt a több-kevesebb vajat, amely valós bűncselekményként, már a bíróságokon is pönalizálhatóvá válnak.”

A levélíró szerint, miután felépítette „Európa valaha volt legnagyobb meggyfeldolgozó-gyümölcskonzervgyárát”, egyedül ő lehetne képes „dollárokra-eurókra konvertálni” a magyar parasztok közösségi tudásában zsigerileg meglévő faültetési és -metszési képességét.

Hasonló cikkünk:  Bács-Kiskunban egyre többen adnak vért

Amiről B.E. nem ír, az az, hogy hogyan tudott megalomán projektjéhez állami és egyházi támogatást szerezni, pedig valószínűleg ez is a NER munkamódszerének része.

A teljes törtétenetet a 24.hu cikkében olvashatja el.

 

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...