fbpx

FRISS HÍREK

Nagy szükség van a véradókra

- Advertisement -

Az Országos Vérellátó Szolgálat grafikonja újra pirosra váltott, ami azt jelenti, hogy apadnak a vérkészletek hazánkban.

A program nem a kórházak, vagy a vérellátó szolgálat aktuális ellátottsági szintjét méri, hanem a véradók tájékoztatására szolgál.

A vérszükségletet befolyásolja például, hogy az utóbbi napokban mennyien adtak vért, a kórházak vérfelhasználása és az, hogy milyen a várható és előre jelezhető vérigény.
A vérellátó szolgálat célja, hogy minden vércsoportból lehetőleg 5 napos tartalékkal rendelkezzen. Ez még egy jelentősebb katasztrófa esetén is biztosítja a folyamatos vérkészítmény ellátást. A vértartalékok biztonságos szinten tartásához Magyarországon munkanapokon mintegy 1500 egység vérre van szükség, amihez legalább 1600-1800 embernek kell véradásra jelentkeznie.

Kövessen Ön is, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármester-jelöltjének példáját, aki már segített. Életeket menthet, ha Ön is szán rá egy órát!

Hasonló cikkünk:  Rendelet tiltaná a kecskeméti üzletek ablakain a reklámot, a főépítész szerint nincs szó fóliakommandóról

További hasznos információk, véradási lehetőségek az OVSZ honlapján!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kicsi volt a nomád magyaroknak a Kárpát-medence – Rácz Lajos klímatörténész a kecskeméti könyvtárban

A honfoglaló magyarok életformájához kicsinek bizonyult a Kárpát-medence. A török háborúk kora alatt az elődeink radikálisan átalakították a természeti...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...