fbpx

FRISS HÍREK

Nagy szükség van a véradókra

- Advertisement -

Az Országos Vérellátó Szolgálat grafikonja újra pirosra váltott, ami azt jelenti, hogy apadnak a vérkészletek hazánkban.

A program nem a kórházak, vagy a vérellátó szolgálat aktuális ellátottsági szintjét méri, hanem a véradók tájékoztatására szolgál.

A vérszükségletet befolyásolja például, hogy az utóbbi napokban mennyien adtak vért, a kórházak vérfelhasználása és az, hogy milyen a várható és előre jelezhető vérigény.
A vérellátó szolgálat célja, hogy minden vércsoportból lehetőleg 5 napos tartalékkal rendelkezzen. Ez még egy jelentősebb katasztrófa esetén is biztosítja a folyamatos vérkészítmény ellátást. A vértartalékok biztonságos szinten tartásához Magyarországon munkanapokon mintegy 1500 egység vérre van szükség, amihez legalább 1600-1800 embernek kell véradásra jelentkeznie.

Kövessen Ön is, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármester-jelöltjének példáját, aki már segített. Életeket menthet, ha Ön is szán rá egy órát!

Hasonló cikkünk:  Interjú Brüsszelből, megrongált Fidesz-iroda, letiltott politikusi interjú, dermesztő iskolai légkör

További hasznos információk, véradási lehetőségek az OVSZ honlapján!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...